Rejmeknixen

Rallydanne.com

Vi åker rally, bara för att det är SÅ kul!

Tävling, Ort:

Rejmeknixen, Askersund

Datum:

2004-09-25

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

Brutit / 17

Sträckresultat:

7, -

Kommentarer:

Nu är det tungt...

Det verkar inte som om gudarna är med oss för närvarande. Efter den snöpliga avåkningen i Trollhättan, skulle vi nu åka upp till Askersund och den sista deltävlingen i Sverigeserien, och verkligen visa att vi kommer bli att räkna med framöver! Rejmeknixen är ju det rally som skördade vårt första rallybilsoffer, BUYen gjorde sin sista tävling här för två år sedan. Nu skulle det dock bli ändring på det, vid starten på första sträckan blev vi försenade av att en VOC B-förare åkte av, och man förde hans kartläsare till sjukhus med ambulans.

När vi äntligen kom iväg stämde allt kanonbra, bilen kändes bra, tempot likaså, och noterna fungerade klockrent. Efter halva sträckan börjar jag känna att motorn inte orkar som den ska, och det blir bara värre... vi tvingas till slut inse att varningstecknet vi fått i form av mycket vevhuskompression visade sig vara allvar. Vi kom till målet på sträckan med ordentligt missljud i motorn, och bröt tävlingen. Sannolikt är det kolvringar i motorn som varit dåliga, och ett lager som nu har skurit.

Det är med andra ord dags att ta en djupare titt i plånboken, och planera lite tid i garaget, så att vi kan komma igen till vintersäsongen. Som salt i såren upptäckte vi att vi trots problemen blev sjua på sträckan, och att vi utan problem sannolikt hade vunnit sträckan. Vi tar med oss detta, att vi trots allt hänger med i toppen när grejorna fungerar, och har det som motivation de kalla kvällarna i garaget.....

Bilder från tävlingen