Strömkarlsrallyt

Rallydanne.com

Vi åker rally, bara för att det är SÅ kul!

Tävling, Ort:

Strömkarlsrallyt, Trollhättan

Datum:

2004-09-04

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

Brutit / 13

Sträckresultat:

2, 11, -

Kommentarer:

Det är en hårfin skillnad mellan succé och fiasko...

Dagen kunde ha börjat bättre, efter en del skruvande under veckan hade vi äntligen fått ordning på tomgången på bilen... den försvann när vi kom fram till första sträckan... När vi sedan stod i kön till första tidkontrollen upptäcker vi att mikrofonen i Tomas hjälm har slutat fungera. Vi har provat med att Tomas skriker noterna utan intercom, det har inte funkat, så vi hade egentligen bara en möjlighet, nämligen att byta hjälmar, det väsentliga är ju att jag hör Tomas, han behöver ju inte höra mig. Med stor möda lyckades jag klämma Tomas hjälm med storlek M över min tjocka skalle, och remmen gick precis ihop under hakan. Tomas hade mindre problem att få på sig min hjälm med storlek XL, däremot blev han förbluffande lik en smurf!

Med lite stress åkte vi så fram till start, och iväg kom vi. Vi hade lite småkrångel på sträckan, mest att jag lyssnade dåligt på Tomas noter, men när vi kom i mål hade vi till vår stora förvåning näst bästa tid! Med stor förbättringspotential såg vi fram emot sträcka 2; Kabelvägen. Den sträckan som satte punkt för epoken med Arvtagaren... Sträckan började kanon, bra tempo och härligt flyt i körningen, kurvan och trädet som förpassade DKPn till kyrkogården passerades med stor försiktighet, sedan kom en liten vänsterkurva, sedan en tvärare högerkurva...och så stod vi i skogen igen! Den här gången missade vi alla träd, men vi hängde ordentligt på en mosse. Efter ca 3,5 minut var vi upplyfta på vägen igen och vi kunde åka mot mål, men jag märkte direkt att framvagnen fått sig en smäll. Några kurvor före mål vek sig en länkarm helt, och det var med stor möda vi tog oss till målet på SS2, där vi sedan bröt tävlingen.

Det kändes bra att ha satt en så bra tid innan vi bröt, så att man kan ta med sig känslan att vi kan vara med uppe i toppen och slåss. Nu är det bara att lägga ett par timmar i garaget och ta nya tag i Askersund.

Vi vill passa på att gratulera kompisen och klubbkamraten Mikael Ericsson till en mycket meriterande klasseger i A Grupp H, och total femteplats!!!

Bilder från tävlingen