Gotland

Rallydanne.com

Vi åker rally, bara för att det är SÅ kul!

Tävling, Ort:

Rally Gotland

Datum:

2015-05-01/02

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

Brutit / 15

Sträckresultat:

6:a, 10:a, 8:a, 3:a, 2:a, -, -, -

Kommentarer:

Årets stora rallyäventyr skulle komma redan i säsongsinledningen; 2 dagars rallyäventyr på Gotland. Vi var ett glatt gäng från Trollhättan som satte iväg redan på torsdag eftermiddag och tog färjan över på torsdag kväll. Fredagen bjöd sedan på fint väder och vi hade gott om tid att ladda upp och göra allt klart för tävlingen.

Inför första sträckan så var nervositeten påtaglig och osäkerheten stor på hur vi skulle räcka till i konkurrensen. Sträckan gick skapligt, även om det var lite kantigt både med körning och notläsning men det kan ju knappast vara annat att vänta när vi haft uppehåll från rallyskogen i två år. Resten av fredagen blev sedan ett enda långt strul med punktering både på SS2 och SS3.

Med strulet från fredagen hade vi nu dryga 30 sekunder upp till täten, så vi försökte "starta om" och bara hitta ett tempo vi kunde vara bekväma med och se hur långt det räcker. Lördagen startade med över 2 mil långa sträckan på Tofta skjutfält, en härlig och omväxlande sträcka som hade det mesta, tyvärr var det på några ställen ganska dåligt underlag. Vi satte tredje tid på sträckan och började klättra lite i resultatlistan. På nästkommande SS5 fortsatte det bra och vi satte en andra tid i klassen.

På SS6 tar det roliga slut. Trots att jag tycker att vi håller ett tempo som fortfarande ger oss säkerhetsmarginal så får vi problem med ett slag i vägen i inbromsningen till en vänsterkurva, vi driver ut lite grand och slår bakänden i ett träd som står precis i vägkanten, det kastar runt oss och vi rullar ett varv i luften innan vi klipper ett träd i landningen och tävlingen är över för vår del.

Gå in under "FILMER" och klicka på länken till Youtubekanalen för att se incar från sträckorna på Gotland.

Bilder från tävlingen