Götenerundan Varvloppet Strömkarlsrallyt Rejmesknixen

Rallydanne.com

Vi åker rally, bara för att det är SÅ kul!

Scrolla neråt för att se alla tävlingar under 2002

Tävling, Ort:

Götenerundan, Götene

Datum:

2002-08-03

Förare:

Danne

CO-driver:

Mattias Andrésen

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

5:a / 18

Sträckresultat:

8, 11, 6, 11, 7, 3, 1

Kommentarer:

1:a tävlingen, en hel del nervositet, men superkul att äntligen komma igång. Tyvärr är Tomas på semester, så jag har lånat in Mattias Andresen som kartläsare istället. Med facit i hand så var det kanske bra att ha med någon som gjort det här förut. Allting flöt på bra, totalt tre avåkningar under tävlingen, som turligt nog klarades upp utan skador på bilen och någon större tidsförlust. Första sträckan var en kortsträcka där jag fick köra bort nervositeten. På SS2 började jag köra mer efter noterna som Mattias serverade, och allt började flyta på. På SS4 hade vi otur, och hade mycket avåkningar framför oss. På SS6 hade vi fått upp farten riktigt, och blev 3:a på sträckan. På avslutande SS7 var vi sedan snabbast i klassen, och erhöll ett hederspris

Bilder från tävlingen

Tävling, Ort:

ICA Varvloppet, Vara

Datum:

2002-08-24

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

Brutit / 19

Sträckresultat:

6, 6, 14, -, -, -

Kommentarer:

Min andra tävling som förare, Tomas första som kartläsare. Debuten för Teamet kunde inte ha börjat sämre, efter en miss i Road-Booken kör vi fel i första korsningen, och drar på oss tre transportprickar, 30sek i straff. Stressade till första start blev så förberedelserna dåliga. SS1 klarades dock av med bara en miss, i näst sista kurvan var vi nere och kände på diket. Noterna stämde inte bra. På SS2 började det bättre med notläsningen, men vi tappade bort oss även här. På SS3 stämde noterna kanon i början, vilket ledde till (för) högt tempo och två avåkningar. Den andra avåkningen resulterade i knäckt länkarm och fjäderben, och vi tvingades bryta vid servicen efter SS3, efter tappra reparationsförsök.

Bilder från tävlingen

Tävling, Ort:

Strömkarlsrallyt, Trollhättan

Datum:

2002-08-31

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

17:e / 18

Sträckresultat:

11, 12, 7, 9, 17

Kommentarer:

3:e tävlingen för mig som förare, 2:a tävlingen för teamet. Första sträckan gick alldeles för sakta, jag var för rädd om bilen. Noterna stämde drygt halva sträckan. Kom igång på SS2, noter och allt började stämma, körde dock även fortsättningsvis på säkerhet för att fullfölja. Vi kom på i garaget under veckan att det är mycket roligare att köra än att meka... Placeringarna på sträckorna var kring mitten, tills vi på avslutande SS5 drabbades av ett brott på en tändspolekabel. Vi lyckades fixa felet och tog oss i mål, men detta kostade 5min, och placerade oss sist av de som fullföljde rallyt. Vi är dock nöjda eftersom vi inte gjorde några större misstag själva, tekniska problem händer, och är inte så mycket att göra nåt åt.

Bilder från tävlingen

Tävling, Ort:

Rejmeknixen, Askersund

Datum:

2002-09-28

Förare:

Tomas Blomberg

CO-driver:

Danne

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

Brutit / 44

Sträckresultat:

-

Kommentarer:

1:a tävlingen med mig som förare och Danne I kartläsarstolen. Jag ger mig iväg från Ryr klockan 05:10 för att hämta upp Danne I Thn och ser direkt att ljuset på kärran gett upp. Vi fixade till det på Shell och åkte sedan iväg utan de två dunkar med bensin vi just fyllt på. Väl på plats i Askersund tog vi os igenom besiktningen ganska smärtfritt och var redo för start. Vi var båda laddade och såg fram emot starten. Första transporten gick bra och vi hittade till torget och rampen den här gången..! Start på första sträckan och det går bra. Noterna flyter för Danne och körningen stämmer. Halvägs in på SS1 dör så bara BUY:en. Vi svänger av och börjar leta fel. Efter 20 minuter har vi hittat kabelbrottet och är på väg igen. Nu är vi 20 minuter försenade och får starta SS2 mitt i GRPH A-förare. Vi begär extraminut men får det inte och i näst sista kurvan blir vi upphunna. Vi gör plats åt killen bakom, ser att vi är vid målet och ger på gasen igen. Då ser vi att han börjar köra om och jag ger mer plats. Bilen skär ner i ett krondike och rätt i en brunn. Slut.

Bilder från tävlingen