ICA Varvloppet

Tävling, Ort:

ICA Varvloppet, Vara

Datum:

2005-05-28

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

2:a / 13

Sträckresultat:

2, 1, 3, 2

Kommentarer:

Det blev en ny, lika knapp som bitter förlust mot Oskar Nyberg från MK Ran. Inför sista sträckan har vi räknat ut att vi hade ungefär 2 sekunder till godo, han slog oss med 3... 1.1 sekund skiljde i mål efter 29 minuters körning! Vi kommer spotta i nävarna och ta nya tag!


Första sträckan skulle bli den längsta jag någonsin åkt på grus vad jag kan minnas, 16,5km mätte den. Med vetskap om att den kommer bli utslagsgivande, det gäller att inte hamna på efterkälken redan från början pga. för lågt tempo, så satsade vi hårt direkt. Sträckan gick bra, även om det var svårt i och med att sträckan ändrade karaktär flera gånger; den började på snabb, hård och bred grusväg, för att sedan bli smalare skogsväg, och sedan snabbare och bredare igen. I målet kunde vi konstatera att vi slagit alla utom Oskar. Han var ca 3sek före oss, men ner till trean var det 10sek.

SS2 var en lite kortare sträcka; ca 6km, och det flöt på bra, och utan att vi tyckte att vi satsade ovanligt hårt, så vann vi sträckan, med 7sek till godo på Oskar som kom tvåa på sträckan.

På SS3 hamnade vi i problem, när växeln hoppade ur precis när jag skulle ställa ut bakändan mot en H2, resultatet blev att vi hoppade rakt ut på en åker. Vi var inte först att åka på det stället, och det var därför lätt att hitta ett ställe att åka upp på. Denna incident gjorde att vi tappade 2sek på Oskar, och inför sista sträckan, som var SS1 en gång till, hade vi nu räknat ut att vi troligen ledde med 2sek.

SS4 gick bra, jag försökte hålla attack hela sträckan igenom, men vid målgång tvingades vi inse att det inte riktigt räckte till, Oskar som startade framför oss, slog oss med 3sek, och därmed var den knappa förlusten ett faktum...

Bilder från tävlingen