Kullingstrofén

Tävling, Ort:

Kullingstrofén, Herrljunga

Datum:

2005-07-23

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

10:a / 28

Sträckresultat:

17, 7, 11, 14, 7

Kommentarer:

Efter alla problem som varit med bilen, och med alla fel som upptäcktes under dagen, så får vi vara nöjda med att ha kommit i mål, och i övre halvan av startfältet, i det hårda motståndet som bjuds i Sommarserien.

När vi trodde vi var klara för lastning på fredag kväll, upptäckte vi att höger fjäderben hade vikt sig. Vi fick byta, och gjorde sedan en grov framvagnsinställning innan vi körde upp på kärran.

Kända fel på bilen är att vi inte nått 100% med återställandet av framvagnen på vänster sida, dessutom är styrväxeln lite trög.

Inför tävlingen var både jag och Tomas ordentligt nervösa, Tomas hade inte åkt på ett halvår, och jag kände mig rattrostig, och med kraschen i Säffle i tydligt minne, kände jag mig ödmjuk.

Första sträckan var bara dryga 2km lång, men det hann strula en del för oss ändå... Noterna ville inte riktigt stämma, och i sträckans enda vägbyte bromsade vi stopp. 3-4 sekunder efter våra största konkurrenter i mål. På 6km långa SS2 stämde noterna som de ska, men jag kände att jag hade smällen i Säffle i huvudet, jag bromsade för mycket för varningar, och höll i allmänhet igen betydligt mer än jag brukar. SS3 var långsträckan som skulle avgöra det mesta, 22km av rallyts totala 40. Vi åkte stabilt, och tog oss igenom sträckan utan bekymmer, men med för låg fart! Jag fegade fortfarande för mycket, och vi tappade bortåt 40 sek mot de snabbaste.

SS4 & 5 var repetition på SS1 & 2, nu började farten komma lite bättre, men motivationen var lite låg med medvetenheten om att vi inte hade med toppstriden att göra. Runt kom vi utan incidenter, och i mål kunde vi konstatera att vi slutat 10 av de 28 startande. Vi hade en åttondeplats inom några sekunder, men sedan var det längre upp till de övriga.

Bilder från tävlingen