Laxåknixen

Tävling, Ort:

Laxåknixen, Laxå

Datum:

2005-05-21

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

2:a / 11

Sträckresultat:

1, 3, 2, 2

Kommentarer:

Äntligen är grussäsongen här!!! Tomas har ju nyligen blivit pappa, så han har fått tillfällig permission från uppdraget som kartläsare. Storebror Erik skulle således axla ansvaret till denna tävling.

Bilen var i stort sett klar för start sedan förra tävlingen, med ett nytt tanklock och nya infästningar till lyktinsatsen så var Cobran redo!

Strax efter sex på lördagsmorgonen åkte Erik från Stockholm, och en halvtimme senare åkte jag och Hans, som åker service för dagen, iväg från Trollhättan, med sikte på Laxå.

Besiktningen medförde inga bekymmer, så vi hade gott om tid att snacka oss igenom noterna, och försöka komma fram till hur vi båda vill göra saker och ting. Mycket rött blev det i noterna...

Det hann bli ganska ordentligt nervöst innan vi äntligen fick rulla ut mot SS1. Vädret var mulet men uppehåll, men det skulle senare på dagen övergå till mer ihållande regn.


Väl ute på första sträckan så flöt det på riktigt bra, noterna flöt på bra förutom ett par sektioner där de kom lite sent, och till skillnad från förra gången (i Götene för 2 år sedan) jag hade med mig Erik i högerstolen så satsade jag 100%! I mål hade vi slagit kompisen Lell med 1 sekund, men några andra indikationer hade vi inte.


SS2 var riktigt knixig, och stundtals var vägen rätt så dålig. Här fick vi tävlingens enda dikeskänning, men det slutade lyckligt med en liten studs upp på vägen igen. Noterna stämde klockrent på denna sträckan vilket var helt och hållet nödvändigt, då det kryllade av "avåkarböjar". Sträckan gick bra, och vi fick höra att vi låg med i toppskiktet.


På SS3 hade det börja regna lite, och det blev lite halare, dock flöt sträckan bättre körningsmässigt, även om Erik fick kämpa med en massa tempoväxlingar i noterna, men det skötte han med bravur. Inför sista sträckan hade vi känslan av att vi låg bra med, men ville väldigt gärna ta bilen i mål.


På väg ut till sista sträckan upptäcker vi att kupéfläkten har slutat fungera! I och med att regnet tilltagit blir detta ett stort problem. När vi står still före och i TK-zonen så immar alla rutor igen! Vi gnuggar febrilt med papperstussar och ett vindrutetorkarblad som en förutseende funktionär lånade ut, till 30sek före start då vi spände fast oss. De första kurvorna var besvärliga att se p.g.a. imman, men det klarnade snart. Det regnade som sagt ordentligt nu, och till följd av detta var det riktigt halt! Med lite säkerhetskörning tog vi oss glada i mål.


Vid resultattavlan fick vi se att vi slutat 2:a av de 11 startande i klassen, slagna med 1,6(!!!) sekunder av vinnaren, Oskar Nyberg från MK Ran. Tävlingen kunde knappast gått mycket bättre, men betyget blir ändå "bara" 4,5, för tänk om.....vi inte fått imma på rutan....eller gasat lite mer.....eller..... 1,6 sekunder efter nästan 22 minuters körning känns snöpligt!


Nu är det bara 6,5 dag till ICA Varvet i Vara!

Bilder från tävlingen