LET Memorial

Tävling, Ort:

Lars-Erik Torphs Memorial, Säffle

Datum:

2005-06-11

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

Brutit / 31

Sträckresultat:

8, 8, 7, 8, 6, -

Kommentarer:

Besvikelsen är total efter jämn körning hela tävlingen haft en pallplats i en deltävling i Sverigeserien inom räckhåll. Men efter 5km på den sista sträckan tog jag ett felaktigt beslut. Istället för att sakta in vid det dubbelvarnade krönet, försökte jag skära den efterföljande kurvan tidigt, något som slutade med två vallträffar, och lika många knäcka länkarmar...

Nu hoppas vi bara att rambenen fortfarande är raka, så att det är värt att laga bilen...


Redan på fredagen styrde jag ekipaget upp mot Säffle, där helgen servicepersonal och kartläsare mötte upp, nämligen mamma, pappa, Erik och flickvännen Madeleine.

Efter en god natts sömn på campingen åkte vi och anmälde och besiktade. Medan jag åkte med servicepersonalen och riggade serviceplatsen fick Erik stanna och gå igenom noterna.

Med lite strul i förberedelserna så kom vi i alla fall till start, och iväg.

Redan på SS1 insåg vi att vägarna inte riktigt passade våra däck. Det var kanonfina, hårda grusvägar, våra däck passar bättre när det är lösare underlag och och även på blöta vägar. Sträckan förflöt dock utan stora bekymmer, och vid målet kunde vi konstatera att bara ett par förare distanserat och med ca 7 sek, medan vi kört jämnt eller snabbare än de andra när halva startfältet passerat.

Även de efterföljande sträckorna gick bra, jag satsade mer och mer, vartefter jag kom överens med fästet på vägen, och noterna stämde kanon. Vi fortsatte att ligga runt 4-5 plats när vi gick i mål på sträckorna, dock med halva startfältet bakom oss.

Sista sträckan mätte 19,5 km, återigen skulle jag få sätta rekord i längd på SS...trodde jag... Ödet ville annorlunda. 4,5 km in på sträckan läser Erik "dubbelvarning, omgående höger 4 till vänster 4 till öppen höger 1. Jag räknade ut att jag i de svagare två första kurvorna skulle hinna ta ner farten mot den tvära vinkeln på slutet, så man behövde inte bromsa tidigt.... dock skulle man inte prova att gena i kurvorna som jag gjorde, på innern dolde sig en vall bakom krönet, som vi träffade med hög fart. Vi slog sånär runt, men när jag styrde ner bilen för att undvika en rullning träffade vi ytterligare en vall, på andra sidan vägen.

Båda framhjulen flyttades in i torpedväggen, och det var omöjligt att fortsätta.

Besvikna fick vi stå och se på när de andra tävlandena gasade vidare mot mål, medan vi hade en sen kväll med en besvärlig lastning av rallybil/skrot att se fram emot...

Bilder från tävlingen