Munkrundan

Tävling, Ort:

Munkrundan, Munkfors

Datum:

2005-02-26

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

1:a / 10

Sträckresultat:

2, 1, 1, 2

Kommentarer:

Första segern är ett faktum!!!

Efter allt strul som föregick tävlingen känns det extra skönt; allt var OK tills vi hade skruvat ihop allt på torsdag kväll och skulle lasta, då började Cobran trilskas och ville inte gå som den skulle. Vi provade allt vi kunde komma på men inget hjälpte. På  fredagen köptes nya stift, nytt bränsle- och luftfilter, nytt fördelarlock, men ingen förbättring. Eftersom däck skulle läggas om i Arvika lastade vi och satte iväg, trots att bilen inte gick ordentligt. Väl uppe stod kompisarna Knutte och Ronny redo att hjälpa till. Klockan halv två på natten var bilen igång, och vi kunde åka och lägga oss.

När tävlingen väl börjat gick allt kanon, på inledande SS1 försökte vi hitta ett tempo där vi hade lite marginal, men ändå tillräcklig fart. Detta tempo visade sig räcka riktigt långt när vi frågade ett par konkurrenter i väntan på start på SS2. Även andra sträckan förflöt odramatiskt, dock var sträckan orytmisk, och det hade kommit fram en del grus, så det var svårt att veta hur det hade gått. De avslutande två sträckorna var också de längsta, så det var mycket kvar att köra om. Både SS3 och 4 körde vi i samma tempo, och noter och körning kändes riktigt rytmisk och bra, och inga dramatiska kast eller dikesvisiter.

Väl i mål kunde vi konstatera att vi varit snabbast i klassen på en sträcka, delad snabbast på en och tvåa på de återstående två, och detta räckte till en total seger!

När vi sedan sneglade på A- och B-förarna så såg vi att vi hade lyckats slå dem med! Snabbaste VOC i tävlingen alltså!

Saxat från Munkfors MCs hemsida:

"Helt otippat

Mera otrimmat var det i Volvo Original där Dan Larsson, Trollhättan, som inte bara var snabbast av alla i C-förarklassen, utan även slog Elitförarna. –Det var helt otippat, det var första försöket på vinterföre, konstaterade Dan."

Bilder från tävlingen