Strömkarlsrallyt

Tävling, Ort:

Strömkarlsrallyt, Trollhättan

Datum:

2005-09-03

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

4:a / 14

Sträckresultat:

6, 7, 5, 7, 7

Kommentarer:

Efter att ha fått startförbud i besiktningen, lyckats få tag i, och byta styrväxel, och övervunnit min "spöksträcka" Kabelvägen två gånger, är vi trots allt nöjda med en fjärdeplats, även om tempot i körningen var för lågt tävlingen igenom.

Framförallt är vi nöjda med att med en tävling kvar redan säkrat segern i Förbundsmästerskapet/Volvo Prisbonus för C-förare.

Då Tomas var upptagen med bröllop i Halmstad, gjorde Erik återigen en hjälteinsats, och satte sig och åkte ner från Stockholm för att läsa noter åt mig.

Dock var det nära att det roliga tog slut redan i besiktningen; besiktningspersonalen hittade ett knäppande ljud i styrväxeln, som de ansåg vara så allvarligt att de inte kunde tillåta mig att starta. Mitt i den stora besvikelsen frågar jag Claes Pettersson från Mariestad om han hade en extra styrväxel, och det hade han! Vi fick låna styrväxeln, och hann byta den innan besiktningen stängde. STORT TACK CLAES!!!

Vårt intermezzo i besiktningen innebar dock att tiden för förberedelser blev minimal, Erik stod och strök i noterna på bakluckan på bilen, innan vi efter en kvart vid startplatsen rullade ut mot första sträckan, Kabelvägen.

Jag har de senaste två åren kört av på Kabelvägen, för två år sedan med ordentligt skrot som följd. Se mer under Resultat 2003 & 2004.

I år gick det dock bättre. Sträckan klarades av utan problem, i mål var vi tre sekunder bakom Emil Tigerberg, som vi förstod skulle bli ett bra riktmärke under dagen. Hemmasträckorna klarades sedan av en efter en, och vi kunde ett par timmar senare konstatera att jag för första gången på fyra försök lyckats komma i mål på Strömkarlsrallyt utan incidenter!

Vi hade någorlunda koll på våra värsta konkurrenter, och förstod att det skulle bli hårt om placeringarna. Mycket riktigt kunde vi konstatera att vi knipit fjärdeplatsen med 1,1s tillgodo på Fredrik Johansson från Säffle, och med 1,2s tillgodo på Tobias Johansson från Kullings.

Niclas Carlsson från Katrineholm stod i en klass för sig i sin 940 denna dag, och vårt tempo räckte heller inte till för att rå på Patrik Johansson och Emil Tigerberg.

Placeringen räckte dock till för att skapa en ointaglig ledning i FM/Volvo Prisbonus, så nu kan vi defilera i sista deltävlingen i Örebro den 22/10.

Strömkarlen var också finaltävling i Västra BF Volvo Original Cup, där vi slutade på en fjärdeplats, efter den unga, och snabbt åkande trion Emil Tigerberg, Tobias Johansson och Niclas Carlsson. Jag ber att få gratulera Emil och Tobias till platserna i Sverigefinalen!

Bilder från tävlingen