Vedumsmästerskapet

Tävling, Ort:

Vedumsmästerskapet, Vedum

Datum:

2005-10-09

Förare:

Danne

CO-driver:

Hans Eriksson och Anders Wennergren

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

14:e / 22

Sträckresultat:

16, 10, 21, 13

Kommentarer:

Med tanke på att målet med tävlingen var att Anders och Hans skulle få känna på hur det är att åka rally, så blir betyget 3 av 5 möjliga. Det är bara att inse att det är svårt att hänga med de snabbaste med en ramsned bil, och jag tvingas nog också inse att tävlingar utan noter inte är riktigt min grej...

Det var lite struliga förberedelser inför denna tävling... Jag kom hem från en veckas resa i USA och Mexico strax före sex på lördag kväll. Då hade Tomas tappert kämpat och bytt styrväxel i bilen, så att vi kunde lämna tillbaka den vi lånade av Claes Pettersson i besiktningen inför Strömkarlen. Tack Claes för lånet, och tack Tomas för mekandet!

Till Vedum kom vi i alla fall, utan några högt uppsatta mål, den här gången skulle vi bara se till att ha kul!

Kul blev det! Hans åkte med första rundan, som bestod av en kortare asfalt/grus sträcka och en längre med enbart grus. Flytet infann sig inte riktigt på första sträckan, lite feg körning, och det syntes på tiden. Ett par sekunder efter genomsnittet på bara en minuts körning. Andra sträckan flöt på riktigt skapligt, även om det inte var 100% attack nu heller. A, B & C-förarna var sammanslagna i denna tävlingen, och efter två sträckor låg vi någonstans i mitten.

På andra rundan skulle så chefen åka med, och nu skulle jag inte fega lika mycket. Det straffade sig direkt, när jag skulle handbromsvända i hårnålen på asfalt, motorstopp och backning som följd... Nu försvann alla chanser till ett skapligt resultat, så nu var det bara till att ha så kul som möjligt med det som var kvar. Resten av sträckan gick kanske lite onödigt brett, vilket sällan är det snabbaste sättet, men kul är det!

Den sista sträckan avverkades med ett par misstag, och vi försämrade tyvärr tiden med 5 sekunder, bland annat efter att treans växel hoppat ur två gånger.

Efter att ha konstaterat att vi hamnade i nedre halvan av resultattabellen åkte vi ändå nöjda och glada hem, en rallytävling rikare!

Bilder från tävlingen