Kullingstrofén

Tävling, Ort:

Kullingstrofén, Herrljunga

Datum:

2006-07-22

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

10:a / 15

Sträckresultat:

11, 2, 14, 9

Kommentarer:

Även denna gång var det mycket jobb med bilen innan det kunde tävlas med den, men den här gången blev belöningen bättre. En tiondeplats av 15 startande i Elit B behöver man inte skämmas för, särskilt inte med tanke på att det är den första tävlingen för året, och den första med bilen.

När vi lärt oss bilen och fått upp tempot, då får de passa sig. Det mest positiva som vi tar med oss till nästa tävling är andratiden vi satte på SS2.

Det är ju lagom långt till Herrljunga, bara ca 7 mil, så vi behövde inte samlas för avfärd förrän halv åtta, sovmorgon alltså. Allt hade gjorts klart på fredagskvällen, men för ovanlighets skull var inte bilen lastad, i och med att motorn var nybyggd så vägkörde vi VOCen till Herrljunga, serviceteknikern för dagen, Hans Eriksson förärades uppdraget att köra Picasso. För första gången på ett tag så gick allt smidigt med anmälan och besiktning och vi hade gott om tid att sätta upp det nyfådda servicetältet (tack mamma, pappa, bror & Madde) och ta en kopp kaffe.

På väg ut mot SS1 så hörde vi mycket missljud i bilen, men bestämde oss för att det inte var något allvarligt, äntligen dags för race! Tyvärr kunde det börjat bättre, i första skarpa kurvan så bromsar jag för sent och när jag misslyckas med att få i tvåans växel för att försöka rädda situationen är avåkningen ett faktum. Med låsta bromsar glider vi in i ett staket. Farten var dock låg, så det var bara att lägga i backen, backa ut och komma igen. Resten av sträckan gick bra, även om flytet inte ville infinna sig efter avåkningen. I mål hade vi tappat 7 sekunder på de flesta i täten.

Sträcka två gick helt problemfritt och tydligen i ett bra tempo, det visade sig att vi hade andratid efter omöjliga Henrik Persson på hemmavägar! Vi hade haft lite närkontakt med en sten, men efter lite justering av fälgen beslutade vi oss för att köra på det däcket ändå.

Inför SS3 försökte jag lugna ner mig själv lite, för att inte dra upp ett alltför högt tempo efter den snabba tiden på SS2. Tyvärr genade jag lite för mycket i en H3 med stenar inner och slog punktering på höger framdäck. Vi tappade 20-25 sekunder på detta, och chansen till en framskjuten placering var borta.

Inför sträcka fyra som var 2,3 mil (!) lång så var målet att ta bilen hel i mål. Det lyckades vi med, ett fint flyt i körning och noter hela vägen, men som befarat hade tempot varit lite för lågt, vi tappade 10-15 sekunder på de i täten.

Vid summeringen i slutmålet kunde vi se att vi slutat på en tiondeplats av femton startande, inget toppresultat men med hel bil och lite mil i kroppen! Utan punktering hade vi hoppat upp ett par placeringar, men det kommer krävas topprestationer på varje sträcka för att hänga med i toppen i Sverigeserien för B-förare i år, det är helt klart! Vi får satsa vidare i Älvängen där nästa deltävling avgörs!

Bilder från tävlingen