Rejmeknixen

Tävling, Ort:

Rejmeknixen, Askersund

Datum:

2006-09-23

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

13:e / 21

Sträckresultat:

12, 14, 12, 10

Kommentarer:

Med bra förberedelser var förutsättningarna bästa tänkbara denna gång. Dock fick vi nu erfara att om man ska hänga med Sverigeeliten blir det till att tävla oftare så att man kan hålla ett högre tempo!


Alla förberedelser gick planenligt och jag lastade vid fem på fredag eftermiddag. Redan vid sex på fredagen drog jag, Hans och Micke iväg mot Askersund, där vi mötte upp med Knutte Edenholm och Oskar Nyberg med team. Oskar är med och arrangerar tävlingen och hade erbjudit oss sovplats natten mot lördag. Fredagkvällen tillbringades framför rallyfilm och med mycket prat och bilar och allt annat viktigt. Tack Oskar & A-T för gästfriheten!

Väl det var tävlingsdag så mötte vi upp med Erik på Rejmes, Volvohandlaren i Askersund som huserar både start- och målplats samt anmälan och besiktning. Allt flöt på som det skulle, inga problem med besiktningen denna gång, så strax efter halv tolv var vi på väg ut mot SS1.

Tyvärr fick vi ingen bra start, tempot var för lågt och trots detta så var vi ute och körde i diken och missade ett vägbyte grovt. Vi var redan efter den inledande tvåmilasträckan ordentligt avhängda från täten.

Irriterad över detta faktum skruvade jag upp tempot till sträcka 2 så nu blev det mer attack! Allt kändes bra, ända tills jag i slutet av ett jättesnabbt parti har dålig koncentration och inte uppfattar noten H1 i vägskäl... Som tur var fanns det en väg rakt fram, så istället för att svänga vänster enligt noten gled vi med låsta bromsar förbi vägskälet. Efter att ha tappat ca 15 sekunder kom vi så iväg igen, och resten av sträckan som gick på lite mindre och spårigare skogsvägar förflöt odramatiskt. Vi kunde nu känna att tempot var rätt, så nu gällde det att sluta göra misstag.

SS3 och 4 var kortare sträckor som därmed blev mindre utslagsgivande, vi tappade lite sekundrar mot täten även här, men inte så mycket som på de inledande sträckorna.


Vår lärdom från denna tävlingen är att man måste tävla oftare för att kunna få upp ett högre tempo om man ska vara med och slåss med de stora pojkarna! Något som vi definitivt vill, så det blir till att jaga in mer sposorer till nästa år, så att tävlandet kan bli flitigare!

Nu ska vi ta oss en funderare på om det ska bli några mer tävlingar i år, det känns som det skulle behövas, så vi får ta ett titt i plånboken och se vad som tillåts!

Bilder från tävlingen