Dackesvängen

Tävling, Ort:

Dackfejden, Växjö

Datum:

2007-09-01

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

8:a / 14

Sträckresultat:

7, 5, 7, 10, 5

Kommentarer:

Betyget för tävlingen sammantaget blir en trea, jag är inte nöjd med placeringen, men det faktum att vi hänger med de snabbaste när det flyter på som det ska är ett skönt besked!


Efter att ha skruvat varje kväll hela veckan var nu Picasso i bättre form än på mycket länge. Motiverad och sugen att få åka en hel tävling satte jag och Erik iväg från var sitt håll mot Växjö, där Maddes syster med familj ställde upp med husrum.

Lördag morgon och allt flyter på med anmälan och besiktning utan bekymmer. Bilen känns bra, vädret är bra och förutsättningarna verkar vara perfekta.

Alla sträckorna var dryga milen långa och blev således lika viktiga, SS1 skiljde sig från de övriga i karaktären med rullgrus ovanpå en välpackad botten, viktigt att hålla sig i spåren där fästet finns! Allt rullar på bra, jag har självförtroende i körningen och det känns redan att tempot är högre än på länge. Tyvärr träffar jag en sten i vägkanten i slutet av sträckan vilket resulterar i punktering som vi fick köra med den sista dryga kilometern.

Målet för dagen var att bli snabbaste 240 i klassen och jag visste att vi hade en tuff konkurrent i bilen bakom, Martin Eriksson från Gullabo RC som ställt upp och kört fort de senaste deltävlingarna i Sverigeserien. Efter sträckan visar det sig att vi slagit honom med ungefär en sekund.

Sträcka 2 var hårdare, bredare och snabbare. Sträckan går kanonbra, framförallt första halvan av sträckan var som en dröm att köra. Lite sämre rytm mot slutet men på det hela taget en bra sträcka. Vi sätter en femtetid i klassen, men när vi jämför med Martin så har han slagit oss med en knapp sekund den här gången, det skulle bli jämnt detta!

Sträcka tre var lik tvåan, mycket rolig sträcka där man fått lägga in två chikaner för att hålla nere medelfarten. Sträckan går bra, det känns som vi hittat ett högt tempo och åker trots allt med lite marginal.

På SS4 händer så något väldigt tråkigt, tidigt på sträckan dyker det upp en varningstriangel på höger sida före en höger3 över krön, jag släpper av och lägger mig lite till vänster på vägen. När vi kommer över krönet ser vi att bilen som kört av står på vänster sida, och där är vi nu i lösgruset och utan chans att få in bilen i spår på innern igen. Vi slår i bilen som står i diket, men kan åka vidare. Störda av detta så tappar vi fart och koncentration, något som visar sig utan nåd på tiden, 17 sekunder tappar vi mot Martin som vi fajtades med.

Med tilltygad bil startar vi så SS5 som var en lite mindre byväg som var lite spårigare, men den klarades av utan dramatik.

I mål kan vi efter att blivit uttagna och genomfört efterkontroll som godkändes,  konstatera att vi slutat på åttonde plats, totalt 1,06 efter segraren Erik Vrena Johansson och 18 sekunder bakom snabbaste 240 som blev Martin Eriksson.


I Sverigeserien avancerade vi något och ligger nu på delad sjundeplats, delat med ovan nämnda Martin och med Anders Hjälmeby tätt jagandes bakom. Vi får alla räkna full poäng i sista deltävlingen, så det gäller att hålla dem bakom sig i Hörby om två veckor!


Läs mer om tävlingen och se hela Sverigeserien tabellen på: www.volvooriginal.com.

Bilder från tävlingen