Emiltrofén

Tävling, Ort:

Emiltrofén, Vimmerby

Datum:

2007-08-18

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

Brutit / 14

Sträckresultat:

-

Kommentarer:

Tanken var att vi nu skulle försöka vrida upp tempot och se om vi kunde hänga med Sverigeeliten lite bättre. Förberedelserna gick som de skulle, men redan vid en växling efter 7 km på SS1 fick vi parkera med växellådsras.


Redan fredag förmiddag satte jag mig med min nyblivna fru Ulrika i bilen för att styra kosan mot Vimmerby, där en stuga hade bokats för att vara på plats redan dagen innan. Erik med flickvän Madeleine mötte upp och vi kunde i lugn och ro ladda upp för den annalkande utmaningen.

Vimmerby MS hade ordnat med ljudmätning, något som skulle visa sig ställa till med bekymmer för en hel del, så även oss. 97db hade jag vid senaste mätningen och trots att jag inte rört bilen så visade nu mätaren 105db. Direktiven var nu också att startförbud gällde om inte ljudkraven uppfylldes, så en stor del av startfältet fick visa prov på uppfinningsrikedom. Vi tog och monterade ett kors av stålband bakom avgasröret med hjälp av ett slangklammer, och kom således ner till en db nivå på 95 och kunde avancera till besiktningen. Väl där fick vi nerslag på fastsättningen av ena brandsläckaren som bara satt med ett stålband, det ska tydligen vara två.

Vi lät inte de tekniska problemen störa oss utan åkte till serviceplatsen och preparerade och gjorde oss i ordning. Allt kändes bra ute vid starten på SS1 och vi kom iväg med ett tempo som kändes bra. Tyvärr får vi inte veta hur bra det var, så vi redan 7 km in på den 18 km långa sträckan blev stående med växellådsras. Det var när jag skulle växla från tvåan till trean som det plötsligt blev helt tomt. Bara att parkera vid sidan av vägen och invänta tjejerna som gjorde en strong insats och hämtade kärran och krånglade sig ut på sträckan för att hämta oss.

Trots detta bakslag fortsätter vi utmana eliten i Sverigeserien och tar sikte på Dackefejden den 1 september!

Bilder från tävlingen