Kullingstrofén

Tävling, Ort:

Kullingstrofén, Herrljunga

Datum:

2007-07-21

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

11:a / 20

Sträckresultat:

12, 13, 14, 11

Kommentarer:

Det blev en mycket sen grusdebut för teamet i år, men nu var det dags. Kullingstrofén är Sverigeseriens fjärde deltävling, och den andra som vi ställer upp i.

Första gången på rallydäck med riktig stomme skulle bli kul, men målsättningarna var låga med tanke på att vi inte kört tävling sedan i början av mars, och då var det ju vitt på backen...

Tävlingen började knackigt och när det tekniska började trassla så tappade vi ännu mer tid, det skulle visa sig att det var mycket som kunde strula... Den avslutade 2,8 mil långa sträckan var en gastkramande med rolig upplevelse.


Tanken i år är nu att köra de återstående tävlingarna i Sverigeserien, men i och med att 5 av 7 tävlingar räknas i sammandraget och vi redan hoppat över två, så gäller det ju att ta poäng i alla tävlingar om man ska ha chans att ligga topp tio i sammandraget.

Alla förberedelser gick bra, och strax innan första sträckan började det regna så smått. De tre första sträckorna var alla ganska korta, medan den sista var ett riktigt kraftprov på 2,8 mil.

SS1 var riktigt orytmisk och vi fick aldrig in något riktigt flyt. Rattrosten var påtaglig och i mål hade vi tappat 10 sek på täten och 5 sek på kompisen Knutte som vi använder som riktmärke.

Inför sträcka två så lägger torkarna av på väg ut ur serviceområdet, vi gör ett snabbt försök att få tillbaka wiren som hoppat av, men förgäves. Vi provar att smeta bromsvätska på vindrutan för att vattnet ska pärla sig och rinna av, men det har inte tillräcklig effekt. Då minns vi hur Daniel Carlsson och Jonas Andersson löste problemet; vi gjorde likadant och snörade ur våra skor, knöt skosnörena i var sitt torkarblad, sedan skötte vi torkandet genom att dra torkarna åt var sitt håll. I tidkontrollen lägger sedan kupéfläkten av också, men vi kommer iväg innan det immat igen alltför mycket. Det manuella torkarsystemet tar en del av koncentrationen och det går inte med max attack, men vi tappar ungefär lika mycket på denna sträckan som på SS1.

Ingen service inför SS3 och regnet ger sig inte, så vi fortsätter med den manuella "torkarmotorn". Inför sträckan upptäcker vi att vi har lite luft i ett bakdäck, men hinner inte byta däck. På den här sträckan bromsar jag på mig i ett vägbyte när jag strulade med torkarna, och vi tappar lite mer tid än nödvändigt. Allt hopp om en någorlunda framskjuten placering är helt borta...

Sista sträckan var som sagt ett riktigt kraftprov på Remmene skjutfält, 2,8 mil ska avverkas. Regnandet har nu upphört, så vi behöver inte längre våra torkare. Sträckan förflöt bra, men vi hade precis som på de andra sträckorna lite för lågt tempo och tappade 30 sekunder mot de allra snabbaste.

I slutmålet kunde vi konstatera att vi hamnat på elfte plats av de 20 anmälda i klassen, med tanke allt strul vi hade under dagen, och att vi inte hade några förväntningar på en placering på den övre halvan så var ju detta riktigt bra resultat. När vi sedan tittar närmare på listan så är vi näst snabbaste 240 VOC efter Knutte, och det gör ju inte saken sämre!


Det blev några poäng till att lägga till i sammandraget av Sverigeserien, vi ligger för närvarande på tionde plats, så vi siktar på att köra även nästa tävling som avgörs i Vimmerby den 18 augusti.


Läs mer om tävlingen på www.volvooriginal.com.

Bilder från tävlingen