TV-svängen

Tävling, Ort:

TV-svängen, Hörby

Datum:

2007-09-15

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

10:a / 14

Sträckresultat:

10, 10, 10, 6, 10

Kommentarer:

En etta i betyg blir det denna gång. Redan efter ett par kilometer på ss1 tar det roliga slut, en V2 kommer för fort på efter ett krön och i ett desperat försök att klara kurvan ändå så hamnar vi får långt in och kör i en stenmur. Turen i oturen är att vi kan ta oss till målet och efter en hel del ytterligare strul kunde vi trots allt slutföra rallyt och därmed klara sjundeplatsen i Sverigeserien, och inte minst titeln "bästa 240" i VOE-B, i och med att Martin Eriksson tyvärr körde av på ss4.


Det blev en del jobb med portopowern för att rikta upp B-stolpen och få dörrarna att passa på Picassos vänstra sida. Det sista hopskruvandet och lastningen fick Erik ta hand om med hjälp av Ulrika.

Redan 02.30 var det uppstigning denna gång och 03.00 rullade vi iväg för att hinna med marginal, något som var extra viktigt då SMK Hörby provade ett nytt grepp att ha tidkontroll in till besiktningen.

Vid besiktningen hittade man fukt på ett bromsok som man bedömde var bromsvätska och detta ville man ha åtgärdat innan start. Vi torkade bort all vätska, drog åt alla skruvar och fick bilen godkänd. Efter en liten power-nap var det så dags att dra iväg.

Vi hade för dagen nya däck som vi fått av Jerker Axelsson (stort tack Jerker!) som skulle provas. Allt gick till en början bra, men efter ett par kilometer missbedömer jag fart och inbromsningssträcka efter ett krön och i paniken som uppstår så kommer vi för långt in på innern i kurvan och kör på en stenmur. Bilen slås upp på två hjul men vi landar på alla fyra och kan ta oss i mål på sträckan med en krökt länkarm och kraftigt stukad fälg. Efter sträckan byter vi snabbt däck och beger oss till ss2. Väl där upptäcker vi att vi har punktering även på bakdäcket. Vår konkurrent Martin Eriksson ställer upp och lånar ut sitt reservdäck så att vi kan ta oss runt, underbar inställning Martin! Tyärr så välter domkraften två gånger innan vi fått på hjulet och först efter att ha lånat en ny domkraft kan vi rulla in i TK, 4 minuter försenade och alltså 40 sek i strafftid.

Vi rullar lugnt igenom sträckan för att inte riskera något och tar sedan och byter länkarmen på servicen.

SS3 & 4 avverkas utan dramatik, men också utan tempo i körningen. På de avslutande två sträckorna för vi upp tempot lite mer, även om inte den rätta motivationen finns där.

I mål får vi reda på att Martin Eriksson tillsammans med många fler har blivit kvar ute i skogen och vi ser på resultattavlan att vi slutat på tionde plats av 14 startande.


Läs mer om tävlingen och se hela Sverigeserien tabellen på: www.volvooriginal.com.

Bilder från tävlingen