Vedumsmästerskapen

Tävling, Ort:

Vedumsmästerskapet, Vedum

Datum:

2007-10-21

Förare:

Danne

CO-driver:

Patrik Eriksson & Micke Klinth

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

5:a / 34

Sträckresultat:

5, 7, 4, 7

Kommentarer:

En skön avslutning blev det med Picasso; en femteplats av 34 startande är vi nöjda med, särskilt med tanke på att jag försökte köra med lite marginal då jag inte ville riskera att skada bilen när den nya ägaren stod och väntade i målet och ville lasta bilen på sitt släp.


Inför tävlingen så var det mest småpyssel som skulle ordnas, mestdels till följd av vår närkontakt med stenmuren senast... Länkarmen skruvades fast ordentligt, stötfångaren och framskärmen byttes och lite annat pysslades med.

Ulles lillebror Patrik, och min gode vän och servicekille Micke Klinth skulle denna dagen få prova på att åka rallytävling för första gången.

Förberedelserna gick bra och efter att ha åkt igenom sträckorna de tillåtna två varven stod vi snart på starlinjen till första sträckan.

SS1 börjar med asfalt och den stora funderingen på förhand var hur den snäva hårnålen skulle passeras; ska man ta och svängen och köra runt eller rycka handbromsen och kasta runt bilen? Med tidigare mindre goda erfarenheter av det andra alternativet (läs under resultat 2005) så valde jag att detta året att passera mellan de uppställda tunnorna utan hjälp av kryckan mellan stolarna. Av tiden 1,01,0 att döma var det nog ett bra val, vi kunde se på resultattavlan att vi hade majoriteten av startfältet efter oss.

Sträcka två var lite längre med en körtid på ca 3 minuter och den gick uteslutande på grus. Här gjorde sig ovanan att åka utan noter och rädslan att slå sönder bilen sig lite tydligare påmind, och vi låg inte lika långt fram tidsmässigt även om vi inte gjorde några större misstag.

På andra varvet runt sträckorna satt Micke i högerstolen och njöt i fulla drag, tiden på sträcka 3 blev återigen bra och efter att ha klarat även SS4 kunde vi konstatera att vi lyckats med att ta bilen i mål utan skador och vi hade också lyckats med föresatsen att ha så kul som vi bara kunde!

I slutmålet fick vi till vår glädje se att vi bärgat en femteplats i det stora startfältet som bestod av både A-, B- och C-förare. Vi kunde dessutom konstatera att vi var den snabbaste 240n i VOC-klassen runt de fyra sträckorna, framför oss hade vi idel 940-åkare.

Bilder från tävlingen