Götenerundan

Tävling, Ort:

Götenerundan, Götene

Datum:

2008-08-09

Förare:

Danne

CO-driver:

Tomas Blomberg

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

11:a / 15

Sträckresultat:

?, ?, ?, ?, ?

Kommentarer:

Det skulle bli kul att få åka tävling med Tomas i högerstolen igen och med Knutte på servicen hoppades jag att vi nu skulle få det att lossna och hitta rätt tempo. Tyvärr slutade det med två avåkningar redan på SS2, och därmed blev det svårt att värdera tiderna och tempot. Det verkar dock vara ett fall framåt då vi nog hade hamnat på 7:e-8:e plats utan avåkningen då vi blev stående i två minuter.


Jag och Erik funderade gemensamt i början på veckan om vi kunde på något som behövde göras på bilen, men vi kunde inte komma på några väsentligheter. Det var först när jag skulle backa ut bilen för en tvätt som jag blev väldigt tydligt påmind om att vi hade ett ordentligt avgasläckage med oss från Kullings. Nu blev det bråttom att få tag i en ny grenrörspackning och få den bytt. Jag började plocka isär och när Knutte kom vid 22-tiden på kvällen tog han över. Efter att ha kollat över allt och satt ihop igen startade vi upp bilen och upptäcker att problemet kvarstod! Till vår besvikelse såg vi att det ena röret på byxröret gått rakt av under skarven mot grenröret! Som tur är är Knutte god vän med svetsen och kunde snabbt sy ihop röret. Vid 23:30 hade vi lastat och packat.

När det så var dags för tävling var målet klart, vi skulle komma upp i tempo och visa att vi kan hänga med i toppen! Tyvärr räckte inte tiden till på SS1, vi hade tappat 15 sekunder på täten på de 14 kilometrarna.

På SS2 försökte jag så öka ett snäpp till och det kändes som vi kom igång bra. Tyvärr fick det roliga ett hastigt slut; efter ett par kilometer gick vi för fort in i en V4 som nöp till V4-, vi drev ut och slog i bakänden i diket varefter fronten kastades ner mot diket och innan jag hunnit styra upp bilen på vägen slog vi i ett träd som knövlade till hela högersidan. Vi kom upp igen och kunde fortsätta med en stukad länkarm. Tyvärr upprepade jag min tabbe längre in på sträckan och hoppade denna gången ut i en hästhage. På väg upp på vägen fastnade vi och blev hängande i två minuter och alla chanser till en hyfsad placering var borta.

Vi fick jättemycket hjälp på servicen, Knutte bytte länkarmen och sidorutorna som krossats täcktes med plast och vi kunde fortsätta.

De återstående sträckorna var huvudmålet att inte riskera något mer utan ta bilen i mål och plocka några extra poäng i serietabellen, vilket vi lyckades med.

Det riktigt tråkiga var när vi kom hem och gick över skadorna på bilen. Det som till en början verkade vara mest plåtskador visade sig vara värre än det såg ut. Karossen är så illa tilltygad att det inte lönar sig att reparera, så nu blir det till att jag tag i en ny kaross och kavla upp ärmarna och bygga nytt!

Bilder från tävlingen