Kullingstrofén

Tävling, Ort:

Kullingstrofén, Herrljunga

Datum:

2008-07-26

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

15:e / 23

Sträckresultat:

17, 16, 19, 18, 15, 16

Kommentarer:

Det här blev ingen rolig historia, jag började tävlingen i samma usla tempo som jag gjorde i SSR, men den här gången kom jag aldrig igång...!


Upplägget var kanon denna gång, inte så mycket pyssel att ta tag i före tävling, och nära till tävlingen är ju bekvämt. Så nära att Team Nordin kom ner på fredagen och tog med sig Erik och pappa även denna gång. Mycket rallysnack som uppladdning på fredag kväll och på fredag morgon rullade vi iväg.

Anmälan och besiktning gick smärtfritt och Tobias Johansson fixade serviceplats åt oss, så vi radade all upp kring Knutte Motorsports nyinförskaffade servicebuss för maximal bekvämlighet.

Så långt vara allt OK, men när det skulle börja köras fort i skogen började det gå dåligt... Jag saknade både tempo och inställning före start och allt kändes kantigt. Som tur var började tävlingen med två kortare sträckor så att vi fick chansen att komma igång. På 2,4 km långa SS1 tappade vi fyra sekunder på täten och på 4,5 km långa SS 2 tappade nio. Tyvärr kom vi aldrig riktigt igång, jag kunde själv känna att det gick för sakta i varje kurva men förmådde inte göra något åt det. Utöver detta krånglade växellådan vilket gjorde att jag inte fick i växlarna vid nerväxlingen vilket gjorde att vi hade stora problem i vägbyten och hårnålar, men det mesta av problemet satt ändå mellan ratten och ryggstödet. Vi slutade alltså på en mycket blygsam femtondeplats, så nu är det bara att ladda och ta nya tag på Götenerundan den 9 augusti

Bilder från tävlingen