Lilljumbon

Tävling, Ort:

Lilljumbon, Falköping

Datum:

2008-05-01

Förare:

Erik Larsson!

CO-driver:

Danne och Pappa Kalle

Klass:

VOC C-förare

Resultat totalt:

18:e / 24

Sträckresultat:

22, 14, 21, 15

Kommentarer:

Erik gjorde härmed sin rallypremiär och med enda målsättning inför dagen att ha så kul som möjligt så kan ju inte betyget bli annat än godkänt!


Pappa kom ner ett par dagar innan tävlingen och tillbringade delar av sista april i garaget med lite pyssel som att sätta fast stänkskyddet som lossnade senast och lite annat. Tack pappa! Vi lastade på onsdag kväll och på torsdag morgon drog de tre musketörerna iväg. Anmälan och besiktning gick smidigt med bara en liten kommentar om en saknad förvärmarslang, allt klart för start! Lagom till start anlände också våra respektive med husbil, så att vi hade tak över huvudet i depån.

Tävlingen var en superspecial som skulle köras 4 gånger med start två och två. Vi bestämde att jag (Dan) skulle åka med första två sträckorna och pappa de andra två. Första sträckan gick lite försiktigt, med all rätt då det var första gången Erik körde en rallybil på tävling och Gunsan hade han inte kört mer än ut ur garaget och upp på kärran!

Till andra sträckan fick vi upp farten ordentligt, känslan var mycket bättre i bilen och vi tippade att vi kapat minst 2 sekunder, vid TK bilen fick vi se att vi kapat nästan 5,5 sek!

Tredje sträckan hoppade pappa ner i kartläsarstolen, tyvärr var nog satsningen i första kurvan lite för hård, och det blev lite vingel och det störde rytmen för resten av sträckan, vilket avspeglades på tiden.

På sista sträckan stämde det lite bättre igen och tiden var nästan lika bra som på SS2.

Sammantaget hade vi väldigt roligt både som tävlande och publik, då man från publikplats kunde se hela banan. Tävlingen flöt smidigt, på det hela taget ett bra arrangemang!

Bilder från tävlingen