South Swedish Rally

Tävling, Ort:

Sydsvenska rallyt, Ljungby

Datum:

2008-05-23/24

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

5:a / 9

Sträckresultat:

7, 6, 7, 5, 5, 4, 5

Kommentarer:

Det skulle visa sig att jag inte hade rätt tempo i kroppen när rallyt drog igång på fredag kväll, långt ifrån... Turligt nog för mig så var det många som bröt rallyt och en femteplats i Sverigeserien är inte fy skam!


Det var lite pusslande för att få ihop det så att alla kom ner till Ljungby på torsdagen, pappa och Knutte skulle hjälpas åt att sköta servicen åt mig och Norrda. Till slut så åkte pappa och Norrda tillsammans via Stockholm för några ärenden till Örebro, där Micro (som jobbar utanför Örebro och tog med sig Norrdas rallybil redan förra helgen) och Erik (som varit på möte i Karlskoga) hämtades upp. Knutte kom ner till mig i Vargön och vi möttes alla upp strax söder om Jönköping och gled ner till Sjön Bolmens Camping, där vi likt flera andra rallyteam hade bokat boende. Vi anlände strax efter 22 på torsdagskvällen och efter lite grillning så gick vi och pratade lite med de tre Fransson-teamen som åkt ända ifrån Vännäs.

På fredag morgon så pysslade vi om våra rallybilar det sista, Norrda fixade tutan och märkte ut dragkrokarna medan Knutte monterade ytterbackspeglarna på Gunsan. Sedan drog vi in till Ljungby och satte upp serviceplatsen, när det var klart åkte vi in till Rally HQ där vi anmälde oss, samtidigt som vi fick se hur SM-ekipagen rullade över startrampen och gav sig ut för att köra SS1-3. Både anmälan och besiktning gick bra och nu började det dra ihop sig!

18:30 samlades alla VOC-ekipage för att presenteras när vi åkte över rampen vid torget i Ljunby, och sedan drog rallyt igång på riktigt!

SS1 var en riktig kraftmätning på 1,8 mil hårda vägar, med karakteristiskt steniga vägkanter. Vi kom igenom sträckan utan några oroligheter, men när vi kom i mål såg vi på tiderna att vi tappat över 50 sekunder på snabbaste ekipage. Något nedslagna tog vi nya tag på 8 km långa SS2, men även där fortsatte vi tappa tid i samma takt. Ingen förändring på SS3 som mätte 10 km, och det var bekymrade miner på hela teamet på servicen inför kvällsvilan, vi låg 7:a och sist i klassen av de som fortfarande var kvar i tävlingen. Till råga på allt hade Norrda hoppat sönder växellådan och när man monterat den nyköpta växellådan man fått tag i av Bosse Hemmingsson visade det sig att den inte passade, så det var bara att kasta in handduken.

Under fredagskvällen och lördagsmorgonen så försökte jag rycka upp mig och framförallt så gjorda alla i teamet allt för att peppa upp mig och försöka få mig att hitta känslan igen. Det verkade fungera för på lördagens inledande sträcka var tempot bättre och här kom också helgens första dikeskänning, som dock bara resulterade i en skev fälg. Nu var vi bara 10 sek bakom ledande Thomas Grönberg på 9 km, vilket var ett fall framåt och vi avancerade en placering till en sjätteplats. SS8 var tävlingens längsta, 20 km som innehöll det mesta. Vi inledde starkt, men efter lite strul med passering av bilar som åkt av, backning i ett vägbyte och annat så tappade vi tempot och tappade återigen för mycket på täten, 45 sek efter ledaren var visserligen inte lika illa som på fredagen, men det fattas fortfarande några snäpp! Ytterligare ett ekipage i klassen bröt här så vi avancerade till femteplats. På SS9 lossnade det så äntligen; vi hade ett par kurvor med överladd men kunde med glädje konstatera att vi bara var 0,2 sek från klassledaren och knappa 2 sek bakom sträckvinnaren i klassen. Inför avslutande SS10 ville vi väldigt gärna sätta en till bra tid, men samtidigt visste vi att vi inte kunde avancera i klassen av egen kraft, så det vore onödigt att riskera något. Tiden blev medioker, men vi kom i mål och bärgade 22 poäng i Sverigeserien som gör att vi lägger oss på en 8:e plats i sammandraget tills vidare.


Sammantaget en mycket trevlig helg, STORT tack till pappa och Knutte som ställde upp och körde service och ett tack till Team Nordin som förgyllde helgen med trevligt sällskap (och en massa mobilsamtal..)!

Det här ska vi definitivt göra om, med rätt tempo från start!

Bilder från tävlingen