Franssons fastigheter rallyt

Rallydanne.com

Vi åker rally, bara för att det är SÅ kul!

Tävling, Ort:

Rally Franssons fastigheter, Vännäs

Datum:

2009-01-25

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

6:a / 13

Sträckresultat:

9, 12, 4, 12, 9

Kommentarer:

Inför andra tävlingen i Vännäs var målet att förbättra resultatet från lördagen, utan att öka risktagningen i körningen. Det lyckades vi med, även om vi fick god hjälp av motståndare som gjorde misstag och hindrade varandra.


Natten mellan lördag och söndag tillbringade vi i en lägenhet som familjen Fransson ställt till vårt förfogande, tack Franssons! Frukost köpte vi på hotellet i Vännäs och allt förflöt bra på morgonen med anmälan och besiktning.

Även söndagen inleddes med publiksträcka på folkracebanan, den här gången var vi bättre med i tempo, men gjorde en rejäl miss över ett krön och tappade trots allt ett par sekunder på de snabbaste.

Första sträckan i skogen gick bra, det var en kort sträcka på 7 km och vi hade lite för lågt tempo, men tidsdifferenserna blev relativt små.

Tredje sträckan var den bästa resultatmässigt denna helg med en fjärdetid, förmodligen för att det var ganska krokigt där det visade sig att vi hängde med bra. Efter service med omkastning av däck så gled vi ut på de avslutande två sträckorna denna helg. Känslan att det var viktigt att ta bilen hel i mål vara påtaglig, samtidigt som man ville ta i och köra så fort som möjligt. Tiderna visade på dessa sträckor att vi tappade lite på täten och de vi fajtades med, men det slutade ändå med en fullt godkänd sjätteplats. Det var tätt om placeringarna i totallistan, vi hade tre sekunder upp till fjärdeplatsen, men bara 14 ner till tiondeplatsen.

Sammantaget var resan väl värd besväret, vi ligger nu på en delad femteplats i Sverigeserien och det är vi nöjda med. Ett par av de som nu ligger före oss är specialister på vinterväglag, så förhoppningsvis ska vi kunna ta dem på grus i sommar!

Bilder från tävlingen