Vännäs Plåt-rallyt

Tävling, Ort:

Vännäs plåt rallyt, Vännäs

Datum:

2009-01-24

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

9:a / 15

Sträckresultat:

15, 7, 9, 6 ,10

Kommentarer:

Målet med resan till Vännäs var att ta oss runt med hel bil och samla på oss lite poäng i serien att ha med oss till sommarsäsongen. Detta lyckades vi med, men vi höll ett lite för lågt tempo för att vara helt nöjda.


Torsdag lunch slutade jag från jobbet och hämtade familjen för färd mot Arvika där vi mötte upp med Knutte som skulle skruva åt oss under helgen och kopplade på kärran där hans fina 940 som vi skulle låna stod lastad och klar. Resan upp blev jobbig med mycket halt väglag, men sent på natten mot fredag var vi i alla fall upp hos mina föräldrar i Härnösand. Fredagen tillbringades med att lägga om däck och lasta servicebilen som vi lånade av pappa.

Lördag morgon åkte vi upp mot Vännäs, vi missräknade lite med tidsåtgång för resan upp och var lite sena till anmälan, men sedan gick besiktning bra och vi hade ganska gott om tid att äta en bit mat med Team Nordin som vi delade service med, innan det var dags för start.

Första sträckan var en publiksträcka på folkracebanan i Vännäs, vi planerade att ta det lugnt då man inte kan vinna tid på en sådan sträcka, dessutom hade vi ju knappt känt på bilen innan start. Tyvärr tog vi det lite för lugnt och tappade några sekunder redan här.

SS2 var fösta skogssträckan, ungefär en mil lång. Vi körde kontrollerat och med marginal, men allt fungerade som det skulle. Tiden skulle visa sig vara en mittentid i klassen.

SS3 var långsträckan, 17 km lång. Allt rullade på kändes det som, men tiden visade att vi hållit ett lägre tempo på denna sträckan och tappade mer mot täten än tidigare.

SS4 & 5 var repetitioner av SS 2 & 3 och trenden höll i sig för oss, vi hängde med hyfsat på den kortare sträckan och tappade på den längre.

I mål var vi nöjda med att allt flutit på så bra med fungerande bil och däck och resultatet med en nionde plats var ganska väntat.

Bilder från tävlingen