Kammersrudshöjden

Tävling, Ort:

Kammerudshöjden upp och ner, Kil

Datum:

2010-05-29

Förare:

Knutte Edenholm

CO-driver:

Danne

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

2:a / 7

Sträckresultat:

2, 1, 1

Kommentarer:

En snabb rapport från en sprint i Kil där Knutte lånade Gröna Faran, då han inte hunnit bygga klart sin egen bil. Det var klart sedan innan att jag skulle åka med som kartläsare, nu blev det bara en justering att jag tog med mig bilen upp till tävlingen också.


Fredagskvällen ägnade vi åt att knacka ut bakpartiet som jag knycklade till på asfalten i Mellerud, och på lördag morgon drog vi iväg till Kil, där vi skulle köra denna onotade sprint.

En gång nerför och två gånger uppför en backe som kallas Kammerudshöjden var uppgiften för dagen, och innan start samlades alla tävlande i servicebilarna för att på led köra igenom sträckan. Det kändes lite knepigt att åka utför en backe, men det skulle nog gå bra.

Den känslan hade Knutte tyvärr också inför SP1 som kördes utför backen, det blev lite för försiktigt, och även om körningen räckte till en andratid så tappade vi hela 4 sekunder på snabbaste bil som var Andreas Lomarker från Kils MK. Fulla av revanchlusta startade vi SP2 i botten av backen, och nu var det en helt annan attack i körningen från Knutte, och det resulterade i bästa tid i klassen. Detsamma gällde sedan på SP3, men när tävlingen summerades så hade vi tappat för mycket på första sträckan, och det slutade med en andraplats i klassen och 14:e plats totalt.

Bilder från tävlingen