Klubbmästerskap SMK Thn

Tävling, Ort:

Klubbmästerskap, Trollhättan

Datum:

2011-01-15

Förare:

Danne & Knutte Edenholm

CO-driver:

Tommy Tellskog & Tobias Johansson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

2:a / 17 & 3:a / 17

Sträckresultat:

-

Kommentarer:

Jag fick låna Knuttes pärla efter Munkrundan för att köra klubbmästerskapet hemma på Hedeängbanan. När vi förstod att det inte var maximerat antal klubbar så var inte Knutte sen att slänga in en anmälan och dela bil med mig.


Klubben hade spolat folkracebanan med omnejd och fått till en riktigt kul specialsträcka på ungefär 2 km. Vi körde 4 gånger och det bestämdes att vi skulle räkna de tre bästa tiderna.

Både Knutte och jag började lite försiktigt på första rundan, samtidigt som snöfallet natten mot tävlingsdagen gjorde att det var ganska halt trots att man plogat banan. Knutte var dryga sekunden snabbare än Danne, och båda placerade sig i det övre resultatskiktet.

På andra rundan skruvade vi båda upp tempot rätt ordentligt och förbättrade oss ca 5 sek, men differensen oss emellan var ungefär densamma. På runda 3 körde tyvärr Knutte fel på ett ställe och fick vända, vilket kostade mycket tid, detta samtidigt som Danne förbättrade sig ytterligare en sekund. På sista rundan satte Knutte dagens bästa tid, 0,4 snabbare än Danne.

När tiderna räknades samman så slutade Danne ca 3 sek före Knutte, då Knutte fick räkna med dagens första omgång som var långsammast för samtliga.

Totalt placerade vi oss som 2:a och 3:a i det 17 bilar stora startfältet, endast slagna av Tomi Juntunen i en Golf. Vi var alltså de två snabbaste bakhjulsdrivna förarna också, vilket vi tar med oss som positivt!

Bilder från tävlingen