Munkrundan

Tävling, Ort:

Munkrundan, Munkfors

Datum:

2011-01-08

Förare:

Knutte Edenholm

CO-driver:

Danne

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

17:e / 17

Sträckresultat:

2, 4, 5, 17

Kommentarer:

En mycket lyckad debut för samarbetet med Knutte som förare och mig som kartläsare i rally. Allt funkade bra, till och med bättre än förväntat, men i efterhand känns det lite snöpligt när det var så nära pallplats och till och med seger!


Munkrundan gick bättre än förväntat! Med tanke på att Knutte inte kört vinterrally sedan 2005 och att jag inte läst noter sedan 2003 så hade vi inte så stora förväntningar, men både noter och körning funkade redan på första sträckan och när vi jämförde tider med dem som startade kring oss så var det bara en A-förare som hade varit snabbare. Sträcka 2 såg vi fram emot, den skulle köras till största delen på sjöis, något som vi förväntade skulle gynna oss. Den sträckan ströks tyvärr, men vi fortsatte i samma tempo på SS3 innan vi åkte in på service. Vi fick nu höra att flera av våra konkurrenter slagit oss på sista sträckan och Knutte skruvade upp tempot på SS4. Det gick så fort att vi kom ikapp framförvarande bil och tappade lite tid på detta. Känslan var riktigt bra, men vi fick höra att konkurrenterna fortfarande hände med, så Knutte höjde farten ytterligare! Detta höll nu inte riktigt... efter en kanonstart så kom vi för långt ut i en tvär högerkurva och i den efterföljande vänsterkurvan så åkte vi rakt fram och fastnade i en snödriva, där vi tyvärr blev hängande i närmare 15 minuter. Absolut

sist slutade vi, men var nöjda ändå, med tanke på att allt funkat så bra med bil, körning och notläsning. Lite snöpligt var det dock när vi fick veta att vi inför den sista sträckan bara låg 0,8 sek efter ledaren, riktigt så bra trodde vi inte att vi låg till...!

Bilder från tävlingen

Tyvärr har vi inga bilder från tävlingen