RC Fjärås

Tävling, Ort:

RC Götalandscupen, Fjärås

Datum:

2011-05-07

Förare:

Danne

CO-driver:

-

Klass:

Klass 4, 2150cc

Resultat totalt:

22:a / 34

Sträckresultat:

31, 14, 19

Kommentarer:

Betyget får bli godkänt efter rallycrosspremiären, i och med att kopplingen

havererade på träningen tisdagen före tävling så var ju allt helt oprövat.

Jag visade i alla fall för mig själv att jag kunde hänga med en del riktigt

snabba förare, även om jag formodligen kommer köra fortast om jag

ligger bakom en snabb förare än om jag ligger först.

Tävlingens dumstrut fick jag också, som den enda tävlande som körde fel

när jag skulle ta alternativspåret i första heatet, men det får jag helt enkelt

bjuda på!


Så var det alltså dags för tävlingspremiär med rallycrossbilen! Det lilla jag hunnit prova bilen var på isen i vintras, så det fanns MÅNGA frågetecken! Träningen gick väl sådär, det var mycket som var ovant.

Inför första starten så kändejag mig till min stora förvåning inte så nervös, mer en förväntan. Jag kom iväg bra, tredje bil fram till första kurvan och tvåa ut ur den, med bara rutinerade och erkände Niklas Hagström framför mig. Tyvärr gjorde jag ett par misstag och tappade närkontakten med honom, och då började det bli jobbigt. Jag bromsade för sent i varje kurva och kämpade med att hålla mig innanför banmarkeringarna! Detta kulminerade när jag skulle ta alternativspåret på sista varvet och lyckades med konststycket att köra fel och hamnade på en bärgningsväg istället... Det slutade med sämsta tid av de som fullföljde omgång 1.

Inför heat 2 så hade jag taktiken att försöka lägga mig bakom en snabb förare och lära mig bromspunkter och spåval. Det lyckades relativt bra, jag kom ut som trea och höll mig där till sista varvet, då en förare som tagit alternativspåret tidigt kom in som tvåa. När sedan de två framför mig fajtades kunde jag smita förbi dem bägge och knipa andraplatsen. Ett stort steg framåt, men jag hade fortfarande hyss för mig och försöke få sladd som om jag fortfarande satt i en bakhjulsdriven bil.

I tredje heatet var taktiken samma som i det andra. Här hade jag som drömscenario att komma ut som tvåa bakom fjolårsfemman i sammandraget; Raymond Nilsson. Detta lyckades och jag höll mig bakom honom genom hela heatet, tyvärr brast en drivaxel för mig när knappt halv sista varvet återstod, så jag tappade mycket tid på slutet, och tiden blev därför inte vad jag hoppats på.


Sammantaget så gav tävlingen mersmak, körningen blev mycket bättre under tävlingens gång, men jag har MYCKET kvar att lära och förbättra. Nu ser vi fram emot två dagar med race på den underbara Höljesbanan i norra Värmland!

Bilder från tävlingen