RC Trollhättan

Tävling, Ort:

RC Götalandscupen, Trollhättan

Datum:

2011-08-13

Förare:

Danne

CO-driver:

-

Klass:

Klass 4, 2150cc

Resultat totalt:

14:e / 28

Sträckresultat:

11, 22, 12

Kommentarer:

Ett steg framåt!

Arvika ställde in sin tävling och då hoppade Trollhättan in med kort varsel. Kul med en tävling på hemmaplan för min del, och med lite fix på bilen i form av fixad framvagn och gaswire så var förhoppningarna lite högre igen, även om ödmjukheten från Höljes fortfarande gjorde sig påmind...


Knutte kom ner redan på fredag kväll, så att vi kunde åka bort till banan och rigga serviceplats och besikta, under kvällen hann vi med lite samkväm och uppladdning.

Första heatet gick relativt bra, jag valde att åka på grusdäck runt om vilket visade sig passa mig bättre än att ha slicks fram. Lite hindrad blev jag under heatet, men det är ju sällan man får åka helt själv, en 11:e tid räckte det till, vilket var en positiv överraskning. Knuttes 1:a heat slutade med en påkörning och krökt framvagn.

Heat två så var det väldigt dammigt vilket gjorde det svårkört, man såg helt enkelt inte kurvorna. Detta slutade med en nästan-rullning när jag träffade curbsen i en hårnål. Det slutade med en avåkning och den tiden blev inget att ha. Knutte fixade här en heatseger och en 7:e tid.

Sista heatet slutade också med en hel del trafik, jag lider av att jag inte får till starterna. Det räckte till en 12:e tid. Knutte drämde till med ytterligare en heatseger och denna gången en 3:e tid!

Turligt nog så räckte mina 23 poäng till en sista plats in i C-finalen, Knutte kvalade in som först i B-final.

Jag kom inte iväg bra i finalen heller, men med effektivt utnyttjande av alternativspåret och bra tempo så hade jag med ett varv kvar kört upp mig till en andra plats, men då blev jag påkörd ordentligt och slutade 4:a. Knutte ledde B-finalen i 2 varv, men efter att ha tagit alternativspåret så hamnade han i massor med trafik och slutade 3:a i finalen.

Bilder från tävlingen