Strömkarlsrallyt

Tävling, Ort:

Strömkarlsrallyt, Trollhättan

Datum:

2011-09-03

Förare:

Knutte Edenholm

CO-driver:

Danne

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

5:a / 9

Sträckresultat:

6, 4, 2, 5, 5, 1

Kommentarer:

Med min rallycrossbil pensionerad för säsongen gick Knutte med på att hoppa över rallycrossen i Fjärås och istället skjutsa runt mig i Silverpilen!

Det var en hel del ratt- och notrost, men vi är sammantaget nöjd med dagen, främst med tanke på att vi inte åkt notat på grus på ett år, och endast en notad vintertävling sedan årsskiftet, vilket är väsentligt mycket mindre än våra konkurrenter. De var väldigt snabba, och vi är de första att lyfta på hatten till alla som slog oss, väl kört!


En rolig dag tillsammans var största fokus med tävlingen på hemmamark i Trollhättan. Besiktning flöt på och förberedelserna gick enligt plan, så det kändes bara bra när vi rullade ut till första sträckan. Det var 4km långa Stubbered som inledde rallyt, och det blev ett uppvaknande för mig som kartläsare att det är mycket mer att läsa på sommarrally jämfört med vinterdito. Tempot kändes ändå skapligt, men vid jämförelser med konkurrenterna kändes det som vi var lite väl långt efter.

På kända Kabelvägen som var SS2 försökt vi skruva upp tempot, noterna stämde lite bättre, men det finns mer att önska, körningen gick snäppet bättre än första sträckan, vilket resultatet visade.

SS3 var en sträcka inne på rallycrossbanan, och här hade vi lite fördel av att ha kört rallycrosstävling och Klubbmästerskap på banan, så här slog vi till med en snabbare tid, även om vi blev knäppta på näsan av Robert Johansson.

Sträckorna skulle köras ytterligare en gång, och vi fortsatte att försöka höja tempot och förbättra samarbetet. Vi fortsatte att tappa lite på de snabbaste, men gjorde några steg framåt och fick avsluta rallyt med en sträckseger på sista sträckan!

Sammantaget är vi nöjda, vi tappar en dryg sekund per kilometer på de snabbaste A-förarna, och dryga halvsekunden mot de snabbaste B-förarna. Detta får ses som acceptabelt tapp med tanke på vår bristande erfarenhet i närtid och om vi fick mer tid tillsammans i bilen känns det som det snabbt skulle kunna gå snabbare.

Bilder från tävlingen