Castrol rally

Tävling, Ort:

Castrol Rally, Tammerfors, Finland

Datum:

2013-09-27/28

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

3:a / 16, brutit / 15

Sträckresultat:

?

Kommentarer:

Ett stort äventyr blev det, att åka rally i Finland!

Det blev ganska nära inpå ändrade planer, och jag och Erik ordnade med gemensamma krafter ekonomi och grejer för att komma till start i Finland i den införskaffade Gula Faran.

Resan som helhet var hektisk, men galet häftigt. Tävlingen startade redan på fredag kväll efter att vi hade kört och rekat alla sträckorna under dagen på fredagen. Två sträckor skulle köras i mörker på fredag kväll och det var spänt innan start.

Allt var ovant, rattrostigt och ovant med noter, samt att det var väldigt ovant att köra i mörker på grusväg. Trots allt så kom vi igång ganska bra och tempot kändes skapligt. Med en kilometer kvar på första sträckan körde vi punktering på ett bakdäck efter en dikesvisit, men kunde köra imål.

Sträcka två gick även den bra, och till vår stora förvåning så kunde vi konstatera att vi hade lyckats placera oss som trea i det 16 man stora startfältet!

På lördagen vad det dagsljus igen, och nu räknade vi med att de andra skulle köra fortare. Första sträckan gick bra så när som på att två sidor i nothäftet satt ihop, så vi körde de sista kilometrarna utan noter. Trots detta kunde vi konstatera att det räckte till en tredjetid på sträckan och det verkade som vi hängde med rätt bra även i dagsljus.

På lördagens andra sträcka tog dock det roliga slut, jag missade att uppfatta en not från Erik och det svänger plötsligt bakom ett krön, situtationen går inte att rädda och det slutar med en dikesvisit följt av karriärens första rullning till Finlandspubliken stora förtjusning!

Bilder från tävlingen

4.37 in i filmen kommer vår rullning som avslutade Finlandsäventyret.

Under FILMER kan ni se hur det såg ut från insidan...