Edane

Tävling, Ort:

Rally Edane, Arvika

Datum:

2015-07-11

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

8:a / 15

Sträckresultat:

1:a, 1:a, 3:a, 10:a

Kommentarer:

Äntligen börjar vi hitta rätt! Känslan i bilen var bättre redan från start, noterna stämde bra och körningen likaså. Trots detta så var det överraskande för oss att tiderna räckte så bra som de gjorde, det var inte liverapportering av resultat på denna tävlingen, så vi visste inte til l100% hur vi låg till, men vid service efter två sträckor förstod vi att vi ligger med i den absoluta toppen. Med facit i hand kunde vi se att vi varit snabbast på både de första sträckorna.

Tidigt på SS3 gled vi ut för långt i en ganska tvär högerkurva och vi hade en kris med dikesvisit och lite dramatik. Detta gjorde att vi tappade lite tempo på resten av sträckan och konkurrenterna började äta in på vårat försprång. Inför sista sträckan hade vi räknat ut att vi hade ledningen i klassen med 1 sekund mot konkurrenten och kompisen Kent-Ola Björklund, och Jimmy Lind bara ytterligare ett par sekunder bakom.

Inte läge att backa av alltså, men vi bestämde oss i bilen för att inte öka tempot och riskera misstag, utan hoppas att konkurrenterna gör misstagen istället. Tyvärr kom vi inte mycket mer än en kilometer in på sträckan innan bilen som startade framför oss stod tvärs över vägen och hindrade oss att komma fram.  Vi blev stående 30-40 sekunder innan vi kunde komma förbi och där försvann alla chanser till en topplacering.

I mål kunde vi konstatera att även Jimmy Lind blivit hindrad av samma bil som oss, så Kent-Ola Björklund kunde, trots att han tappade 3:ans växel på sista sträckan, avgå med segern med ganska god marginal. Grattis säger vi till Kent-Ola, och själva får vi hoppas på bättre tur nästa gång.

Bilder från tävlingen

Lastad och klar för avresa
En riktigt "snabb" bild, signerad Hans Edvardsson