Gotland

Tävling, Ort:

Rally Gotland

Datum:

2015-05-01/02

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

Brutit / 15

Sträckresultat:

6:a, 10:a, 8:a, 3:a, 2:a, -, -, -

Kommentarer:

Årets stora rallyäventyr skulle komma redan i säsongsinledningen; 2 dagars rallyäventyr på Gotland. Vi var ett glatt gäng från Trollhättan som satte iväg redan på torsdag eftermiddag och tog färjan över på torsdag kväll. Fredagen bjöd sedan på fint väder och vi hade gott om tid att ladda upp och göra allt klart för tävlingen.

Inför första sträckan så var nervositeten påtaglig och osäkerheten stor på hur vi skulle räcka till i konkurrensen. Sträckan gick skapligt, även om det var lite kantigt både med körning och notläsning men det kan ju knappast vara annat att vänta när vi haft uppehåll från rallyskogen i två år. Resten av fredagen blev sedan ett enda långt strul med punktering både på SS2 och SS3.

Med strulet från fredagen hade vi nu dryga 30 sekunder upp till täten, så vi försökte "starta om" och bara hitta ett tempo vi kunde vara bekväma med och se hur långt det räcker. Lördagen startade med över 2 mil långa sträckan på Tofta skjutfält, en härlig och omväxlande sträcka som hade det mesta, tyvärr var det på några ställen ganska dåligt underlag. Vi satte tredje tid på sträckan och började klättra lite i resultatlistan. På nästkommande SS5 fortsatte det bra och vi satte en andra tid i klassen.

På SS6 tar det roliga slut. Trots att jag tycker att vi håller ett tempo som fortfarande ger oss säkerhetsmarginal så får vi problem med ett slag i vägen i inbromsningen till en vänsterkurva, vi driver ut lite grand och slår bakänden i ett träd som står precis i vägkanten, det kastar runt oss och vi rullar ett varv i luften innan vi klipper ett träd i landningen och tävlingen är över för vår del.

Gå in under "FILMER" och klicka på länken till Youtubekanalen för att se incar från sträckorna på Gotland.

Bilder från tävlingen

Lastad och klar för avresa
Den blev riktigt fin ändå!
Bild från fredag kväll
Vägarna har annorlunda karaktär på Gotland, bl.a. så står träden väldigt nära vägen, som ni kan se på insidan i denna kurvan
Bilen ser fortfarande bra ut efter fredagens äventyr. Vi hade lånat ihop fälgar för att slippa ytterligare punkteringar.
Bild från lördag morgon, fortfarande lite dis över fälten
En bild till från lördagen, innan det roliga tog slut
Här är Vita Blixtens waterloo :-(
Vi slog i trädet som är bakom Erik med höger bakskärm, det kastade runt oss upp på vägen...
...samtigt som framänden slog i diket på insidan...
...så vi gjorde ett varv i luften...
...innan färden stannade mot ett träd.
Det var en dörr som inte gick att öppna i alla fall.
Lite bedömning av skadorna inne på servicen.
Bilen blev bucklig lite runt om, faktiskt!