Killingen

Tävling, Ort:

Killingen, Grums

Datum:

2015-08-15

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

2:a / 19

Sträckresultat:

3:a, 2:a, 1:a, 6:a, 1:a

Kommentarer:

Vi var riktigt peppade inför Rally Killingen, tävlingen ingår i Förbundsmästerskapet som vi kör, men även i Sverigeserien för VOC Mekonomen, vilket innebär att vi får mäta oss med flera av de allra snabbaste i landet. Vi skulle dessutom återigen få möta kompisen Kent-Ola Björklund (aka Bobbo) och psykningarna och uppsnacket började långt innan tävlingsdagen :-)

Det var strålande väder hela dagen och tävlingen bjöd på fina vägar och allmänt bra förusättningar.

Förberedelserna gick bra och vi kom igång på ett bra sätt redan från början; en tredjetid på sträckan, med 2 sek till ledaren som var klassledanren i Sverigeserien, Frederik Eckhardt.

På SS2 satte vi en andratid i klassen, snabbast på den här sträckan var Bobbo, så nu tajtade det till sig ytterligare i täten. Bobbo nu i ledning med 0,9 sek till Frederik och vi skuggade 2,1 sek bakom.

SS3 gick ännu bättre, och här satte vi snabbaste tid i klassen samtidigt som Bobbo tappade tid på en snurrning i ett vägbyte. 2:a plats i klassen nu, endast 1,4 sek efter Frederik och Bobbo dryga 6 sek efter oss.

På SS4 får vi tyvärr inte till det lika bra, även om den lite krokigare karaktären på sträckan på förhand skulle vara till vår fördel i vår 240 mot de lite motorstarkare 940 bilarna. Inför sista sträckan ligger vi fortfarande på andra plats, men har nu nästa 5 sek upp till Frederik och Bobbo nu bara 3,6 efter oss.

Vi beslutade oss för att ge alla en riktig match på sista sträckan och vi kunde i målet konstatera att vi tagit ytterligare en sträckseger, men det räckte inte för att fånga in Frederik utan vi slutar tvåa med 4 sek upp till täten och 15 ner till Bobbo som kniper tredjeplatsen med knapp marginal efter att ha tappat tid då de skulle passera en bil som publiken försökte få upp på vägen igen.

Detta gav verkligen mersmak, nu är vi med och fajtas med de snabbaste på allvar, och det känns inte som vi tar några risker i körningen trots det höga tempot. Nästa tävling blir EMK-kannan i Eskilstuna som ingår i Svenska Rallycupen, där blir det återigen tufft motstånd, men nu ska vi verkligen försöka vara med och slåss om segern även där!

Bilder från tävlingen

Lastat och klart för avfärd
Bobbo var på gott humör innan start, klart för rallyduell!
Det var på tiden att vi fick ta en efterbild med en pallplats med oss på meritlistan
Ett vägbyte där många hade ett betydligt yvigare vägval.
Kör så fort att siffrorna lossnar :-) Foto: Rallybilfoto
Actionbild från Rallybifoto
Fint rallyväder hela dagen, det passar oss bra!