Kullingstrofén

Tävling, Ort:

Kullingstrofén, Herrljunga

Datum:

2015-07-25

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

4:a / 22

Sträckresultat:

5:a, 1:a, 5:a, 6:a, 3:a

Kommentarer:

Svenska Rallycupen fortsatte med den för oss välbekanta Kullingstrofén i Herrljunga, skönt med en tävling på nära håll, och kul då det ger familjen chansen att komma ut och kika lite.

Tyvärr var det utlovat kraftigt regn under dagen, vilket är synd för oss, då vi tidigare under säsongen visat oss vara svag på blött underlag. Det började dock bra, vägarna var något blöta men vi slapp regnet på de inledande sträckorna och vi satte en femtetid på första sträckan där vi körde lite försiktigt i tron om att fästet skulle vara sämre och på SS2 var vi snabbast i klassen. Efter dessa två sträckor låg vi på 3:e plats i klassen med bara knappt fyra sekunder upp till täten och med bara framhjulsdriva bilar framför oss (Jan Wigertson i Volvo 850 och Emil Karlsson i Suzuki Swift).

På sträcka 3 missar vi ett vägbyte efter en väldigt lång raksträcka och får backa, där vi tappar ungefär 10 sekunder och ramlar ner till fjärdeplats och nu har vi ungefär 15 sekuder till täten.

Till sträcka 4 så börjar det regna och vägarna blir blöta och hala. Som vi befarat så tappar vi tid på sträcka och även på den avslutande SS5.

Vid målet ser vi ut att landa på en tredjeplats, men efter korrigering av tiderna så slutar vi på en fjärdeplats. Det kändes lite snöpligt att missa pallplats, men vi får ändå vara nöjda med detta med tanke på att vi vet att vi är svaga på blött underlag och det tuffa motståndet i klassen. Nu känner vi att vi kan vara med och fajtas i toppen, och nu är motivationen hög för att kämpa vidare under säsongen!

Bilder från tävlingen

En suddig bild på "pokal" och bil efter hemkomst, vädret är fortfarande regnigt...
Vi kör så fort så kameran kan inte fokusera! :-)
Det var blött bitvis på Kullingstrofén. Foto: BG Landin
Snål och säker inner, tyvärr räcker inte farten till riktigt när det blir blött.