Noratrofén

Tävling, Ort:

Noratrofén, Nora

Datum:

2015-09-19

Förare:

Danne

CO-driver:

Erik Larsson

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

4:a / 13

Sträckresultat:

8:a, 3:a, 3:a

Kommentarer:

Målsättningen inför Noratrofén var självklart att vara med i toppen och fajtas, även om motståndet är tufft. Senast vi ställde upp i en tävling som ingår i Sverigerserien var i Killingen, och där slutade vi 2:a med 4 sekunder upp till segraren.

I och med att kompisen Kent-Ola Björklund också ställde upp i tävlingen så var den interna kampen och psykningarna inför tävlingen ett faktum. Vi ligger båda dessutom i toppen på Förbundsmästerskapet där Noratrofén ingår, så det var viktigt att placera sig före honom.

Tyvärr så stämde inte väderleksprognoserna riktigt vilket vi hade hoppats på, det regnade under natten men på morgonen skulle solen bryta fram och vi hoppades att det skulle hinna torka upp innan vi skulle ut till första sträckan. Det gjorde det nu inte, så vi fick byta däck innan första sträckan till en uppsättning fräschare däck, som således lämpade sig bättre för blött underlag. Väl ute vid första sträckan gick jag ut och skulle släppa ut luften för att få rätt däcktryck, då visade det sig att de ett av däcken hade pyspunka (trots att det hållt luften i 2 dygn innan vi rullade ut från starten), så vi tvingade till ett snabbt hjulbyte. Mitt under bytet av däck så viker sig domkraftsfästet på bilen och situationen blev kritisk. Tack vare hjälpsamma konkurrenter som hjälpte oss att med mankraft lyfta bilen, så kunde vi få på hjulet och med minsta möjliga marginal klocka in på rätt minut i tidkontrollen och komma till start på sträckan.

Uppladdningen var således inte den bästa, om det var detta eller kanske det blöta underlaget som gjorde det vet vi inte, men tiden på första strcäkan var inte den bästa. Det fanns ingen liveuppdatering av tider på internet, men vid en koll inne på servicen efter sträckan så kunde vi konstatera att vi tappat 6-7 sekunder mot de snabbaste på 1 mils körning, vilket man inte har råd med på ett så kort rally som detta var.

SS2 och avslutande SS3 kördes sedan i en följd. Nu hade vägarna torkat upp lite mer och vi vågade satsa lite hårdare, vilket också visade sig på tiden redan på SS2. Nu hade vi en tredjetid på sträckan och var helt plötsligt mycket närmare de snabbaste ekipagen. Tyvärr var Kent-Ola med kartläsaren Peter "Putte" Johansson ett av ekipagen före oss, och de drygade nu ut försprånget till oss.

Även SS3 gick bra, och vi satte en tredjetid igen. Vid slutmålet kunde vi konstatera att detta förde oss upp till en fjärdeplats i klassen, endast 0,8 sekunder från pallen!

Det var med blandade känslor vi rullade hemåt efter tävlingen, kokurrensen är tuff i klassen, och de snabba sträckorna i Nora passar inte vår lite motorsvagare 240 så bra, men med de positiva beskeden från de föregående tävlingarna hade vi satt målen högre än en fjärdeplats. Tyvärr tappade vi nu också mot Kent-Ola i totalställningen i Förbundsmästerskapet, så nu kan vi inte längre vinna det av egen kraft utan tvingas förlita oss på att de övriga inte lyckas fullt ut i den avslutande tävlingen. På den positiva sidan så är bilen hel och vi kan i lugn och ro ladda upp för Rikspokalen i Örebro i mitten av oktober!

Bilder från tävlingen

Lite problem med generatorremmarna innan start, men tack vare hjälpsamma konkurrenter på servicen så kunde vi lösa det!
Vägbyte på SS1, bild från Grussprutet.se
Vägbyte på SS1, bild från Grussprutet.se
En snabb högersväng på SS2, fint foto från Hans Edvardsson
Fin bild från Kim Koukkari
Fin bild från Kim Koukkari
Pokal blev det med hem i alla fall!
Bild från SS1
Bild från SS1