Jubileumsrundan

Tävling, Ort:

Jubileumsrundan, Forshaga

Datum:

2016-05-28

Förare:

Danne

CO-driver:

Bobbo Björklund

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

5:a / 10

Sträckresultat:

7:a, 4:a, 2:a, 3:a, 5:a, 5:a, 5:a

Kommentarer:

Första riktiga tävlingen för året var alltså Jubileumsrundan i Forshaga, vilket också blir första tävlingen med Kent-Ola Björklund som kartläsare. Vi har dock avverkat flertalet tävlingar tillsammans i bilen med det omvända förhållandet, så vi känner varandra väl.

Förberedelserna gick bra förutom lite strul med däck som inte ville hålla luften, på fredag eftermiddag åkte jag upp till Knutte för lite hjälp med finjusteringar och på lördag morgon mötte jag så upp med Kent-Ola.

Första sträckan var en kort publiksträcka där vi mest rullade igenom med  en tid som var 3 sekunder från täten.

SS2 var första riktiga sträckan med sina dryga 7km. Jag har aldrig åkt Jubileumsrundan förut, så alla vägar var nya för mig och jag hade ingen koll på vad som väntade. Det skulle visa sig att det var väldigt fina och snabba vägar. Kanske lite för snabba för min smak och för vad som är optimalt för vår bil som kanske inte har den starkaste motorn, men roliga sträckor och körningen var en fröjd! Sträckan gick bra och notläsningen stämde riktigt bra direkt, tempot kändes bra men något slutligt kvitto på vad det räckte till fick vi inte direkt då det inte var liverapportering av sträckresulten denna gång. Efter jämförelse med de som startade omkring oss och de vi väntade oss tuffast motstånd från så verkade vi hänga med skapligt. Dock undantaget Elias Lundberg som gjort oss sällskap denna tävling. Elias tog körkort i våras och har redan klassat upp till B-förare i sitt segertåg där han radar upp segrar oavsett motstånd.

SS3 var kort, knappa 2km, och också den krokigaste sträckan av de som kördes under dagen. Hör lyckades vi också sätta den bästa tiden i konkurrensen i klassen med en andratid.

SS4 var tävlingens längsta med dryga 10km, även den flöt på bra även om vi som flera andra kom bort oss i noterna i ett intensivt och svårläst parti.

Efter SS4 var det service och här lämnades tidkorten in och vi fick upp resultaten på nätet. Vi ligger trea i klassen med ca 4 sek upp till andraplatsen och 1,5 sek ner till fjärde, upplagt för kamp om pallplatserna alltså!

De tre grussträckorna kördes alla två gånger, så efter service åkte vi ut för att försöka förbättra tiderna på alla sträckor. Det lyckades vi med på alla sträckor, men tyvärr förbättrade sig våra konkurrenter lite mer än oss framförallt på sista sträckan och vi halkar ner till en femteplats i klassen vid slutmålet.

Placeringsmässigt var det en liten besvikelse, men tävlingen gick generellt väldigt bra så det är bara att försöka jobba upp tempot lite till nästa gång och försöka bjuda upp till kamp igen!

Bilder från tävlingen

Hel bil vid hemkomst!
Lastat efter finjustering hos Knutte Edenholm
Racebild från Jan Gustafsson