Lill-Jumbon

Tävling, Ort:

Lill-Jumbon, Falköping

Datum:

2016-05-01

Förare:

Danne

CO-driver:

Fredrik Lindström

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

7:a / 12

Sträckresultat:

7:a, 8:a, 10:a

Kommentarer:

Efter den stora besvikelsen när vi skrotade Kent-Olas 940 i Silverkongen så tog jag och lastade "den Ironiska" och åkte till Falköping nästkommande helg för att köra av mig lite rattrost.

Vi startade med samma däck och maskin som i slutet av förra säsongen så vi kunde inte sätta för höga målsättninga, fokus var istället att försöka skriva egna noter och låta Fredrik som var kartläsare för dagen prova att läsa dem. Vi hade sett på förhand att det var tufft motstånd i klassen och efter målgång på första sträckan  så besannades detta. Vi tyckte att vi gjorde ett bra åk med bra attack, men det räckte inte så långt som vi hade hoppats resultatmässigt. En sjundeplats av de 12 startande i klassen, med 4,5 sekund upp till täten.

Det skulle köras 3 omgångar, så än fanns mycket att göra, men i omgång två gick det lite sämre. Vi kom knepigt in i ett par kurvor i början och tappade rytmen. Den här omgången fick vi 8:e tid, men stannade på den totala sjundeplatsen.

Sista omgången skulle vi försöka åka mer smart och försöka sladda mindre och se om det var lösningen för att få till bättre tider. Vi lyckades hålla oss till den planen, men det gick lite för försiktigt, så här räckte det bara till en 10:e tid, men vi fick behålla vår 7:e plats i totalen.

Bara att gratulera alla som var snabbare än oss denna dag, snabbast av alla i klassen var Robert Johansson från Göteborg som satsar på Mega Rally Cup och är riktigt snabb på den här typen av sprintar.

Bilder från tävlingen

Lindström fullt fokuserad på noterna innan start!
Tacksamt med hjälp med efterarbetet!
Fartbild från Mikael Johansson
Ytterligare en fartbild från Maxattack!
En fin bild från NP RallyFoto, ser nästan ut att stå still...?
Lite mer rök och damm på denna bilden
Mycket rullarvallar på innern, så jag safeade och höll ut för det mesta :-)
NPRallyFoto levererar kanonbilder!
Här har vi hittat en lite väl lång ytter...
Lastad och klar kvällen före
Understyrt emellanåt