Rikspokalen

Tävling, Ort:

Rikspokalen, Örebro

Datum:

2016-10-15

Förare:

Danne

CO-driver:

Bobbo Björklund

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

2:a  / 25

Sträckresultat:

2:a, 3:a, 2:a

Kommentarer:

Säsongsavslutning med tufft motstånd när förbundsmästerskapet kör ihop med Sverigeserien!

Målet med tävlingen var framförallt att försöka ta hem segern i förbundsmästerskapet, men självklart skulle det bli väldigt kul att mäta sig med det tuffa motståndet i Sverigserien och se hur långt tempot räcker.

Inför tävlingen så strulade jag en hel del med fördelaren och tändinställningen för att försöka bli av med problemen att bilen inte går helt hundra på höga varv, men jag fick lasta utan att vara helt på det klara om problemet var löst, dock går ju bilen riktigt bra ändå, så det får gå som det går.

Förberedelserna på tävlingsdagen gick bra och förväntningarna stregrades när starten närmade sig. Tävlingen avgjordes över tre sträckor, så det gällde att vara med från start.

Känslan på inledande sträckan var att det hade gått lite för försiktigt, lugnt och städat mitt på vägen. Tiderna efter målgång visade något annat; två i klassen och snabbare än alla A-förare! Riktigt inspirerande känsla och när vi passerar klassledaren André Nygren på väg fram till start på SS2 med rasad koppling så leder vi helt plötsligt klassen!

Vi försökte köra på på SS2 som vi hade inlett på SS1, och det kändes som vi lyckades ganska bra med det. Något litet misstag med ett par tjuvsladdar gör dock att vi tappar lite tid, och med så tufft motstånd så räcker det för att tappa ledningen.

Vid service så konstaterar vi att vi ligger tvåa i klassen med 0,9sek upp till ledningen, samtidigt som vi också kan konstatera att det inte är någon som konkurrerar om Förbundsmästerskapet som leder. Däremot har vi en GrF Volvo från Västra före oss och han har redan för stort försprång för att kunna köra ikapp.

Lite lagom attack utan att ta några risker var planen inför avslutande SS3 som mäter drygt två mil. Starten kändes för lugn och jag försökte skruva upp tempot efterhand. Inga dramatiska händelser under sträckan, och nu var det spännande att se om det räckte till. När vi fick upp tiderna så fick vi se att vi fått stryk med 0,4 sek på sträckan och därmed distansierad med totalt 1,3 sekunder av Oskar Larsson som tar hem segern i klassen.

Sammantaget en väldigt lyckad avslutning av säsongen, en andraplats av 25 startande i klassen, och att vi dessutom slagit alla A-förare i en Sverigeserietävling är över alla förväntningar!

Vid kontrollräkning i slutmålet kunde vi dessutom konstatera att vår andraplats i VBF-klassen räcker precis till att säkra segern i förbundsmästerskapet!

Bilder från tävlingen

Racebild från Hans Edvardsson
Actionbild från SMK Trollhättans egen fotograf; Jan Gustavsson
Rallysverige lyckades fånga en av våra sällsynta bredsladdar på bild!
Stefansphotos fick till en bild med mycket grussprut :-)
Stefansphotos med ytterligare en sladdbild!
Barnen är mindre noga med placeringen när man kommer hem, huvudsaken är att man har pokal med sig! :-)
Lokaltidningen TTELA uppmärksammade att vi haft en bra dag i Örebro