Strömkarlsrallyt

Tävling, Ort:

Strömkarlsrallyt, Trollhättan

Datum:

2016-09-03

Förare:

Danne

CO-driver:

Bobbo Björklund

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

Brutit  / 16

Sträckresultat:

3:a, 1:a, 2:a, 3:a, -, -

Kommentarer:

Efter en lite knackig inledning på säsongen som inte riktigt gett de resultat vi önskat så lämnade jag in motorn på renovering hos Knutte Motorsport. Det blev en helt ny gång i motorn och känslan blev bättre, vilket också syntes på sträcktiderna direkt!

Hemmatävling känns alltid lite speciellt, och kan många gånger vara en fördel om det är sträckor man känner igen sig på, men för min del har det alltid varit problematiskt på Strömkarlsrallyt, särskilt Kabelvägen brukar ställa till det och det var den som skulle inleda rallyt denna gång.

Vi kom dock igång bra på första sträckan och känslan var bra. Ungefär mitt på sträckan så känner jag hur ratten rör sig längs rattstången och jag börjar oroa mig för att den är lös vilket gör att jag tappar lite koncentration mot slutet. Vi tappar 7 sek mot snabbaste bil i klassen, men ligger trots detta på tredje plats.

Efter att ha kollat över ratten så startade vi SS2 som flöt på bra och det visade sig att det räckte till sträckseger!

SS3 var en kort sträcka på folkracebanan i Trollhättan och till vår fårvåning så lyckades vi sätta en andratid, endast 0,1 sek efter snabbaste ekipage.

Efter service skulle alla sträckor köras en gång till och vi låg på en andra plats i klassen, 4 sekunder från täten. Självklart vill vi göra ett försök att ta segern. Även andra försöket på Kabelvägen flöt på bra och vi förbättrade vår tid från första åket med nästan 5 sekunder, men tyvärr så tappade vi treans växel strax före målskyltarna och på transporten mot SS5 så försvann ettan och tvåan så då var det bara att kasta in handduken.

Trist slut på ett väldigt roligt rally så långt, men vi tar med oss det positiva att tempot finns där och det räcker till att hänga med i toppen i klassen!

Bilder från tävlingen