Varvloppet

Tävling, Ort:

Lidbil Varvloppet, Vara

Datum:

2016-09-17

Förare:

Danne

CO-driver:

Bobbo Björklund

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

1:a  / 8

Sträckresultat:

1:a, 1:a, 1:a, 1:a, 4:a

Kommentarer:

Efter den snöpliga sortin i Strömkarlen när växellådan rasade så hoppades vi på revanch i Vara!

Inför tävlingen så hade vi högt ställda förväntningar, känslan i Strömkarlsrallyt var kanon och med en ny växellåda så skulle vi verkligen vara med i toppfighten.

Tyvärr så får en av våra huvudkonkurrenter Daniel Torph problem redan när han skulle åka ut från huvudstarten och kom inte till start på första sträckan. Vi kör vårt race och första sträckan som är kort känns OK, men inte mer. Sträckan är orytmisk och jag känner mig inte helt fokuserad. Trots detta ser vi på tavlan i målet att vi är dittills snabbaste ekipage.

Sträcka 2 är lik första, kort sträcka med många raksträckor med vinklar i slutet, vi jobbar på att få med oss farten i de tvära svängarna och det funkar bra, även om jag tyckte att jag bromsade lite väl tidigt i en del kurvor. Tävlingen har inte liveresultat och vid målet på SS2 sitter det ingen tavla, så vi vet inte hur tider står sig.

SS3 är tävlingens överlägset längsta så här var det viktigt att sätta en bra tid. Vi har lite strul med motorn som misständer vid höga varv, men sträckan flyter på relativt bra. Ett par gånger kommer vi ur linjen och där är det väldigt mycket lösgrus så det blir några yviga svängar. Här på SS3 har vi åter en resultattavla bid målet och vi kan konstatera att tiden räcker till att vara snabbast i klassen även här.

SS4 funkar bra och inför avslutande SS5 som är repetition av SS1 har vi känslan av att vi har en betryggande ledning, så det kändes viktigt att göra en problemfri körning utan att riskera något. Kanske blev körningen lite för avvaktande, så här släpper vi ifrån oss dagens enda sträckseger, men den totala tiden räckte ändå till en seger i klassen med drygt 18 sekunder. Som bonus kunde vi även konstatera att vi var totalsnabbaste otrimmade ekipage i tävlingen.

Riktigt kul med en framgång efter en period med mer mediokra resultat!

Bilder från tävlingen

Kaffepaus i uppladdningen vid huvudstarten
Racebild från Jan Gustavsson
Barnen var nöjda med att pappa kom hem med pokal!
Bilsport Rally och Racing intervjuade oss efter prisutdelningen och tog med oss i reportaget i tidningen!