Nora Minitrofén

Tävling, Ort:

Minitrofén, Nora

Datum:

2017-11-04

Förare:

Danne

CO-driver:

Christer Karlsson

Klass:

VOC/Gr F

Resultat totalt:

4:a  / 19

Sträckresultat:

3, 4, 4, 3, 4

Kommentarer:

Säsongsavslutning i Nora, spännande erfarenhet med onotat rally på riktiga skogssträckor!

För första gången i karriären så körde vi sommartävling så sent som i november, lite lustigt känns det att packa tjocka jackan, mössa och ha vinterdäck på dragbil och släp när man åker till sommartävling!

Nora MK stod som värdar för denna sena tävling som blir säsongsavslutning för oss. Med ganska dålig koll på motståndarna så var det svårt att sätta några resultatmässiga mål, erfarenheten av att köra onotade sträckor i skogen utan att få köra igenom dem innan är dessutom begräsad till en tävling i Mariestad för 12 år sedan, så det var ett oskrivet blad hur detta skulle gå.

Arrangemanget var väldigt trevligt med tävlingscentrum på en bygdegård utanför Nora och med roliga sträckor på lämpligt avstånd.

Lite pirrigt inför SS1 och första försöket att köra med max attack på okända vägar. Karaktären var kuperad, vilket gjorde det svårt att läsa vägen och se kurvor framåt. Vi kom dock in i det ganska bra, men det blev ett par överraskande "indianöverfall" som resluterade i rejäla sladdar. (se bilder nedan). Den här gången så hade vi inga tider att gå på mer än att vi frågade ett par av de som startade omkring oss, så vi försökte köra på i vårt eget tempo.

Det forsatte att flyta på bra på SS2 och SS3 innan det var dags för service.

Efter service var det dags för SS4 och 5 som var repriser på SS1 och 2. Tyvärr är mitt vägminne i det närmaste obefintligt och det var svårt för Christer att bidra från sin position i högerstolen. Vi blev ännu mer överraskade av en av svängarna på andra försöket på ss1/4, så här var det riktigt nära att vi fick känna på ett av träden i skogen. SS5 flöt på bra med lite mindre dramatik och vi kunde vända tillbaka till slutmålet för att se hur långt tiderna räckte i resultatlistan.

Vi låg länge tvåa när resultaten började ramla in, men till slut kom det in två sent startande ekipage med bättre tempo än oss och vi puttades ner till fjärde plats i klassen. Ett resultat som vi får vara nöjda med, vi körde så fort vi vågade och med det materialet vi hade, så vi kan inte önska mer. Lite kul att se att vi också landade på en total 14:e plats av 47 startande ekipage.

Nu tar vi rallyledigt ett tag och börjar planera inför 2018!

Bilder från tävlingen

En klassisk inför-bild från bygdegården i Järnboås
Fin bild från en av de luriga svängarna på SS1.
Foto: Stefansphoto.se
Samma sväng fast denna gången på SS4, här är det på väg att bära till skogs!
Dagens värsta kris från en annan vinkel, det var tur att lösgruset bromsade upp oss innan vi nådde träden!
Foto: Conny Filppu