Strömkarlsrallyt

Tävling, Ort:

Strömkarlsrallyt, Trollhättan

Datum:

2017-09-02

Förare:

Danne

CO-driver:

Ida Bood

Klass:

VOC B-förare

Resultat totalt:

Brutit  / 13

Sträckresultat:

9, 8, 3, 4, 9, -

Kommentarer:

Hemmatävling med rattrost!

Efter att ha hjälp till så mycket som möjligt med administration och besiktning inför hemmatävlingen så blev det till slut dags att komma till start och göra comeback efter uppehållet som påtvingats pga. ryggoperationen under våren.

Ida Bood gjorde premiär i min högerstol och främsta målet med dagen var att ha så roligt som möjligt, men förhoppningarna fanns trots allt att försöka hänga med skapligt i toppen.

SS1 började riktigt knackigt, det var kantig körning och jag lyssnade inte riktigt på noterna. I det tuffa motståndet det innebär med Sverigeserien som ingick i denna tävling, så straffas man direkt hårt och vi hade bara en nionde tid.

Långa SS2 började också osäkert, men på andra halvan började det lossna och körning och notläsning fungerade bättre. Tyvärr tappade vi mycket tid i början på sträckan och tiden räckte bara till en åttonde tid i klassen.

På SS3 blev vi nervinkade tre gången pga ekipage framför oss som hade åkt av, det tappade vi en del tid på, men i övrigt stämde körningen bra och nu hade vi en tredjetid i klassen.

SS4 kändes kanon och vi hoppades på att vi knappat in lite på framförvarande ekipage. Vi tappade fortfarande på de allra snabbaste, men vi knappar in på övriga och ligger nu på en femteplats i klassen med bara 1,5 sekund till pallen!

SS5 var den klassiska Kabelvägen, som är väldigt rolig att köra, men ställer ofta till det för förare i allmänhet och mig i synnerhet. Tyvärr fick jag inte lyckas hör i år heller, generatorn slutar att ladda så motorn gick inte på höga varv och då kunde vi inte hålla tempot uppe. Efter sträckan stannar bilen då batteriet är helt tomt på ström och vi lyckas inte komma till start på sista sträckan.

Bilder från tävlingen

Actionbild från Stockhems rallyfoto