Treskerundan

Tävling, Ort:

Treskerundan, Arvika

Datum:

2017-01-28

Förare:

Danne

CO-driver:

Kristoffer Karlsson

Klass:

VOC A&B-förare

Resultat totalt:

Brutit  / 5

Sträckresultat:

-, -, -, -, -

Kommentarer:

Spontantävling på vinterunderlag!

Vi hade inga planer på att köra någon vintertävling, utan tanken var att den kallare årstiden skulle tillbringas med att se över bilen inför sommarsäsongen.

Dock blev suget att köra stort när jag satt och kikade på resultat och rapporter från Sverigeseriens första tävling i Stugun, så jag slog en signal till Kristoffer Karlsson och frågade om jag kunde få hyra däck av honom. Det var inga problem, och jag lyckades även övertala honom att hoppa in som kartläsare.

Vi åkte upp till Arvika på fredag eftermiddag och bilen fick en översyn av Knutte, bland annat byttes fördelaren som krånglade under slutet av fjolårssäsongen.

Treskerundan är en lite mindre tävling som inte ingår i någon serie, så det var ett lite mindre startfält denna gång. Dock var både Daniel Torph och Emil Andersson anmälda i klassen, så det var ingen brist på tuffa motståndare.

Alla förberedelser gick bra, och när vi gick ut på första sträckan så var känslan bra. Det var många år sedan jag körde på vinterunderlag senast, men jag fick in en bra känsla och vi tyckte tempot var bra. Tyvärr så kommer ett missljud från motorn med ett par kilometer kvar, och för att inte riskera något större haveri så slog vi av och rullade sakta mot mål och fick tyvärr kasta in handduken vid målet på första sträckan.

Nu blir det analys av motorn och vi siktar istället in oss på första deltävlingen i Sommarserien som blir Silverkongen i Kristianstad den 22 april!

Bilder från tävlingen

Fin bild från SS1, fotografen heter Hans Edvardsson