Vedumsmästerskapet

Tävling, Ort:

Vedumsmästerskapen, Vedum

Datum:

2017-10-08

Förare:

Danne

CO-driver:

Christer Karlsson

Klass:

Grupp F / Grupp R 1B / Grupp N 1400-1600 / VOC

Resultat totalt:

9:a  / 26

Sträckresultat:

15, 12, 19, 4

Kommentarer:

Räckte inte till på onotad prestigefight!

Bilen lastades aldrig av efter Rikspokalen i Örebro på lördagen, vi laddade om och styrde kosan mot det prestigeladdade "Lilla VM" i Kullings MS populära tävling Vedumsmästerskapet.

Bisittare denna dag är Christer Karlsson som är en bilintresserad bekant som vill testa hur det känns att åka rallybil.

Vedumsmästerskapet körs utan noter, man får istället åka igenom de två olika sträckorna innan start och försöka memorera så mycke man kan.

Klassen vi kör i är en hopslagning av många olika klasser och bilar, så på krokiga SS1 tappar vi mycket mot de fjamhjulsdrivna bilarna, vi får inte heller till körningen och tiden är inte bättre än att den lägger oss på en 15:e plats av de 26 startande i klassen.

SS2 passar mig och bilen bättre, men ett motorstopp i ett vägbyte kostar mycket tid och vi tappar mycket tid mot täten.

Vi tvingas inse att vi inte kommer vara med om tätplaceringarna idag, men satsar på att försöka sätta bra sträcktider och försöka klättra i resultatlistan.

Ambitionen kommer på skam på SS när vi tvingas backa i en hårnål för att inte köra på en prickbelastad tunna, men på avslutande SS stämmer det äntligen bättre och vi lyckas sätta en fjärdetid i det stora startfältet.

Bilder från tävlingen

Actionbild från Emotorsport.se
En bild tagen strax efter motorstoppet på SS2, här syns även tydliga spår av vår närkontakt med en halmbal tidigare på sträckan.
Bild från klubbkompisen Jan Gustavsson