Finnskogsvalsen

Tävling, Ort:

Finnskogsvalsen, Torsby

Datum:

2018-01-13

Förare:

Danne

CO-driver:

Christer Karlsson

Klass:

B-förare VOC

Resultat totalt:

3:a  / 12, brutit /12

Sträckresultat:

2, ?, 3, -, -

Kommentarer:

Säsongsupptakt i Torsby, direkt in i hetluften!

Slutet av året och delar av julhelgen ägnades åt att gå igenom bilen, bl.a bytte vi bromsar och bytte till polyuretanbussningar i bakvagnen.

Tävlingshelgen drog igång redan på torsdag kväll när vi rullade upp mot Torsby och hem till Kent-Ola Björklund som ställer upp med husrum under hela helgen. Kent-Ola hade dessutom ordnat med en teststräcka åt oss, så vi mötte upp med Emil Andersson och Kristoffer Karlsson och ägnade dagen åt att träna, köra bort lite rattrost och framförallt gen Christer chansen att träna lite notläsning innan det blir skarpt läge på lördagen. På kvällen passade vi på att besikta bilarna, så allt var klart.

Tävlingsdagen bjöd på perfekta förhållanden, vintern har äntligen levererat snö och isbotten på vägarna, så det kändes riktigt kul att komma ut på sträckorna.

Så var det äntligen dags för första sträckan, vi kom iväg bra och Christer kom bra in i notläsningen direkt. Lite försiktigt gick det då det var länge sedan vi körde en hel sträcka på vintern och även för att ha lite marginal om det skulle strula med noterna. Det visade sig dock räcka riktigt bra ändå, en andraplats i klassen räckte tiden till, dock hela 12 sekunder upp till Daniel Dahlström som satte tonen rejält från start på den 8km långa sträckan.

Andra sträckan var dubbelt så lång som SS1 och gick också bra, vi började redan känna oss lite mer varma i kläderna och det flöt på bra. Tyvärr strulade det med tiderna på sträckan, vi fick en osannolikt bra tid på sträckan, som en timme efter målgång justerades till en osannolikt dålig tid. Detta påverkade dock inte totalresultatet så vi brydde oss aldrig om att dra det vidare.

SS3 var även den kring 15km och vi åkte på i ett tempo som kändes bekvämt och vi fortsätter hålla lite marginal, med resonemanget att tävlingen är lång, efter serviceuppehållet väntade två långa och utmanande sträckor i mörker. Vi satte en tredjetid på sträckan vilket också räckte till en tredjeplats i klassen efter tre körda sträckor. Tyvärr så upptäcker vi i målet på SS3 ett missljud i motorn och när vi kommer till service kan vi konstatera att det är en ventilbricka som har spruckit. Vi gör ett tappert försök att byta den, men det visade sig tyvärr att brickan vi fått tag i hade fel tjockleck, så ventilen stängde inte helt.

Tur i oturen är att tävlingen räknades som två olika tävlingar i Sverigeserien, där de tre första sträckorna innebar första tävingen där vi alltså kammar hem en tredjeplats.

När vi summerar tävlingen är vi trots allt nöjda med insatsen, tekniska missöden av den här sorten kan tyvärr hända och är en del av sporten. Nu vänder vi hemåt för lite motorgenomgång ock laddar för deltävling 3 och 4 i Vännäs resp. Stugun i början av februari!

Bilder från tävlingen

Fin bild från Tomas Enoksson
Härlig vinterbild från Hans Edvardsson