Prido Varvloppet

Tävling, Ort:

Prido Varvloppet, Vara

Datum:

2018-09-15

Förare:

Danne

CO-driver:

Christer Karlsson

Klass:

B-förare VOC Mekonomen, GrF, GrN>1400

Resultat totalt:

1:a  / 8

Sträckresultat:

1, 1, 1, 1, 2

Kommentarer:

Klasseger i ett problemfritt Varvlopp

Dags för tävling nästan på hemmaplan, när en deltävling i Förbundsmästerskapet avgjordes i Vara.

Förberedelserna hade gått bra, förutom lite strul med ett stötdämparbyte, och nu var vi laddade för ett bra resultat. Tävlingen inleddes med ett par kortare sträckor på ca 5km. Första sträckan kändes inte bra, underlaget var ojämnt och sträckan kändes orytmisk med omväxlande skogspartier och vinkel/raksträcka ute mellan gärden. Vi bommade i ett par vägbyten där vi bromsade stopp och fick börja om, men tiden var ändå bra och vi tar ledningen i klassen med ett par sekunder.

SS2 var av liknande karaktär men något mer rytmisk och underlaget kändes mer stabilt. Vi plockar ytterligare en sträckseger och drygar ut ledningen i klassen till 6 sekunder.

SS3 var tävlingens längsta på drygt 12km. Här får vi till ett bra tempo och körningen känns riktigt bra. Vi är snabbast i klassen med nästan 10 sekunder och i jämförelse med A-förarna så har vi 5 sek till snabbaste VOC och 2 sek till andraplatsen.

Efter SS3 så var det service så med lite mat i magen åker vi ut mot SS4, nu har vi ledning i klassen med ca 16 sekunder, så fokus på de avslutande sträckorna blir att försöka bevaka ledningen och undvika misstag och onödiga risker. Det lyckas, vi vinner även SS4 och med en andraplats på SS5 så säkrar vi segern i klassen med 18 sekunder till godo på tvåan.

En bra känsla i bilen börjar infinna sig, vi kommer mer och mer på hur vi ska köra i 940n, och vi ser fram emot kommande tävlingar där vi ska försöka trimma till tempot ytterligare.

Bilder från tävlingen