Rally Edane

Tävling, Ort:

Rally Edane, Arvika

Datum:

2018-09-22

Förare:

Danne

CO-driver:

Kent-Ola Björklund

Klass:

B-förare VOC Mekonomen

Resultat totalt:

2:a  / 6

Sträckresultat:

2, 2, 2, 3, 2

Kommentarer

Nygenomgången bil och "nygammal" kartläsare när Sverigeserien rullade vidare i Arvika.

När det var dags att köra Rally Edane som skjutits upp från juli så hade Christer förhinder, men som tur var fanns min tidigare kartläsare Bobbo Björklund tillgänglig att ställa upp.

Redan på fredagen åkte jag upp med bilen till Knutte Edenholm för ett växellådsbyte och en rejäl genomgång. Framvagn och bakvagn såg över och rättades till, ny koppling och växellåda och uppfräshning av handbroms gjordes, bilen rejält genomgången med andra ord!

Ute på första sträckan så kändes det att vi gjort ändringar på bilen, styrningen var bättre vilket gjorde att min invanda körstil var med överdrivna rattrörelser, vilket resulterade i att det sladdade för mycket. Det tog tid att komma på rätt stil igen och känslan ville inte riktigt infinna sig. Vi kämpade på och satte andratider i klassen på sträckorna, men mot Gustav Johansson som vann klassen fanns inget att göra. Som närmast var vi på SS3 där det bara var 1 sek upp, men närmare än så kom vi alltså inte. En andraplats i klassen är vi trots allt nöjda med, men för att vara helt nöjda skulle vi vilja vara närmare täten tidsmässigt.

Ny chans att hitta med fart i bilen kommer redan nästa helg då vi åker Rally Killingen!

Bilder från tävlingen