Rally Vännäs

Tävling, Ort:

Rally Vännäs, Vännäs

Datum:

2018-02-03

Förare:

Danne

CO-driver:

Christer Karlsson

Klass:

B-förare VOC

Resultat totalt:

2:a  / 10

Sträckresultat:

3, 2, 3, 3, 1, 4

Kommentarer:

Vilket vinteräventyr, med en snörik vinter blev det nästan mer spännande att ta sig upp till tävlingen än att ta dig runt på tävlingsdagen!

Uppladdningen för tävlingen började redan på torsdagen när vi åkte upp till norrland och övernattade hos min mamma i Älandsbro som ligger ca 20 mil söder om Vännäs. Efter lite uppvärmning på fredagen med skoteråkning och fix av servicebuss åkte vi upp mot Vännäs på lördag morgon.

Jag hade dragit på mig en ordentlig förkylning som påverkade mig hela dagen, det var tufft att behålla koncentrationen och jag var rejält trött emellanåt. Sträckorna var väldigt omväxlande, någon sträcka var trång skogsväg med gupp och bökigheter, för att på nästa sträcka åka breda fina landsvägar med jämnt och fint underlag.

Resultatmässigt så gick det ganska bra redan från start, en tredjetid på första sträckan och en andratid på SS2 gör att vi ligger på en betryggande andraplats. 17 sekunder efter Gustav Johansson som vi vant oss vid att se i ledning i klassen, och 18 sekunder ner till tredjeplatsen.

På SS3 & 4 är det dock snabbare sträckor, och då tappar vi tid mot jagande Dennis Persson från Laxå och inför SS5 så ligger vi inom en sekund med två sträckor kvar.

På SS5 gör dock Dennis ett misstag som gör att vi återigen får ett betryggande grepp om andraplatsen som vi sedan kan bevaka på sista sträckan och som vi nöjda tar med oss till hemresan.

Vid hemkomst visar det sig att jag har över 39 graders feber, så vi får nog vara glada att den planerade söndagstävlingen i Stugun ställts in pga. för få anmälda.

Bilder från tävlingen

En actionbild tagen av Dennis Vallmark
Bild på Christer efter lastning innan hemresan, Christer som gör sin andra notade tävling och gjorde det med den äran!
TTELA uppmärksammade vår framfart i Vännäs!