Rikspokalen

Tävling, Ort:

Rikspokalen, Örebro

Datum:

2018-10-06

Förare:

Danne

CO-driver:

Christer Karlsson

Klass:

B-förare VOC Mekonomen

Resultat totalt:

1:a  / 15

Sträckresultat:

(3), 3, 1

Kommentarer

Efter en intensiv höst var det dags för säsongsavslutning i Rikspokalen

Bilen var fortfarande intakt efter de senaste två tävlingarna, så den stod kvar på kärran och det var bara att koppla på den och rulla norrut mot Örebro på tidig lördag morgon.

Vi fick en dålig start på första sträckan och gled ut i första svängen och tappade känslan för fästet. Värre blev det tyvärr en bit in på ssträkan där vi kommer fram till en kraftigare avåkning som gjorde att sträckan ströks och vi som hunnit starta på sträckan innan den stoppades fick konstruerad tid.

SS2 kändes lite bättre, men vi har inte riktigt förtroende för fästet. Tiden räcker bra till i klassen, en tredjeplats och bara 1 sek efter snabbaste B-förare, men A-förarna visade att det gick att åka mycket fortare.

SS3 kändes helt OK men inte så bra som det skulle visa sig att tiden till slut blev. Vi satte snabbaste tid i klassen med över 7 sekunder och med den tiden så tar vi segern i klassen i årets sista tävling!

Skön avslutning på säsongen och det innebar att vi slutar på andraplats i Sverigeserien och tredjeeplats i förbundsmästerskapet.

Bilder från tävlingen